Dezvăluiri neaşteptate despre desenul animat Tom şi Jerry

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Dezvăluiri neaşteptate despre desenul animat Tom şi Jerry/ Facebook
Dezvăluiri neaşteptate despre desenul animat Tom şi Jerry/ Facebook

Există un cuplu care este și mai faimos decât Kanye West și Kim Kardashian și mai îndrăgit decât Brad Pitt și Angelina Jolie (înainte de divorțul lor). Acest cuplu este idolul multor generații și a avut un succes remarcabil timp de peste 80 de ani: Tom și Jerry.

 

Toți am crescut cu Tom și Jerry. Indiferent de vârstă, fie că sunteți în prezent bunic sau nepot, este imposibil să nu vă îndrăgiți și să nu vă distrați cu cel mai cunoscut cuplu de desene animate. Celebra pisică și la fel de celebrul șoricel au debutat acum peste 80 de ani, când studiourile MGM au lansat scurtmetrajul "Puss Gets the Boot" în cinematografe pe 10 februarie 1940. Inițial, studiourile nu au fost prea încântate de ideea acestor două personaje, dar creatorii lor au insistat și au continuat să creadă în ele.

Joseph Barbera și William Hanna, doi tineri animatori (vezi foto 1 în galerie), sunt creatorii celor două personaje animate. Aceștia au realizat 114 scurtmetraje pentru Metro-Goldwyn-Mayer până în 1958.

În cele din urmă, Hanna-Barbera a renunțat la cele două personaje pentru a se concentra asupra propriilor lor producții, care au scris, la rândul lor, istorie. Printre acestea se numără "Familia Flintstone", "Scooby-Doo" și "Yogi Bear". Cu toate acestea, Tom și Jerry au rămas la fel de populari, chiar și după ce alți animatori au preluat responsabilitatea creativă pentru aceștia.

Au avut alte nume

În primul desen animat, intitulat „Puss Gets the Boot“, personajele aveau alt nume. Tom era denumit Jasper, în timp ce șoricelul nu avea niciun nume specific pe ecran, deși în stadiile de pre-producție era cunoscut sub numele de Jinx (piază rea). Cum au ajuns cei doi să fie cunoscuți ca Tom și Jerry? Prin intermediul unui concurs, desigur! Animatorul John Carr a câștigat suma de 50 de dolari pentru că a găsit numele celebre care sunt folosite și în prezent: Tom și Jerry.

Mammy, stăpâna lui Tom, care apare în multe episoade, este cel mai misterios personaj al seriei, deoarece îi vedem doar picioarele. Doar o singură dată creatorii au arătat și fața ei, într-un scurtmetraj din 1950, intitulat "Saturday Evening Puss".

De asemenea, Mammy este și cel mai controversat personaj al seriei, deoarece a fost înfățișată ca o servitoare neagră și săracă, care vorbește cu un accent sudist. Această reprezentare a fost considerată rasistă de către mulți, ceea ce a dus la dublarea vocii personajului și ulterior înlocuirea sa cu o actriță albă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel