Dezertor rus: Putin nu folosește niciodată telefonul sau internetul, este paranoic

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Putin s-a plâns de schimbarea periodică a preşedinţilor în Occident: O absurditate
Putin s-a plâns de schimbarea periodică a preşedinţilor în Occident: O absurditate

Vladimir Putin este "paranoic" și evită să folosească telefonul mobil sau internetul, potrivit unui dezertor rus care se folosește de noua sa libertate pentru a dezvălui informații murdare despre dictator.

Gleb Karakulov, în vârstă de 35 de ani, a fost căpitan în cadrul Serviciului Federal de Gardă (FGS sau FSO), dar a dezertat și a fugit în siguranță - iar acum își folosește libertatea nou-venită pentru a dezvălui informații murdare despre dictator.

"Putin... nu folosește internetul sau un telefon mobil", a declarat Karakulov pentru Dossier Independent Media.

"Nu primește informații decât din cercul său cel mai apropiat, ceea ce înseamnă că trăiește într-un vid informațional."

Karakulov este considerat a fi dezertorul de cel mai înalt rang din cercul de securitate apropiat lui Putin și avea acces direct la comunicațiile dictatorului, potrivit publicației.

El lucra în cadrul FGO din 2009, când a fost trimis într-o călătorie de afaceri în Kazahstan în octombrie 2022 și a profitat de ocazie pentru a scăpa din Rusia prin Istanbul.

Acum, el este anchetat de forțele rusești pentru "dezertare".

Karakulov a adăugat că despotul rus, în vârstă de 70 de ani, află despre evenimentele actuale doar prin intermediul serviciilor secrete ale țării sale și al televiziunii ruse controlate de stat.

De asemenea, se crede că Putin este atât de îngrijorat de faptul că ar putea fi ascultat de Occident, încât ia cu el o "cutie specială" în călătoriile în străinătate pentru a împiedica scurgerea informațiilor despre discuțiile sale secrete.

"Este un loc din care poți purta discuții cu confidențialitate garantată", a adăugat Karakulov.

"Cabina este, bineînțeles, voluminoasă. Este un cub de aproximativ 2,5 metri înălțime.

"Înăuntru există o stație de lucru și un telefon, pe care se poate vorbi fără teama că aceste conversații vor fi ascultate sau citite de serviciile secrete străine".

Și nu doar dușmanii săi îl îngrijorează pe Putin - Karakulov a afirmat că dictatorul se teme "mortal" de Covid și stă "în buncărul său" ori de câte ori este posibil, la trei ani după ce virusul s-a răspândit pentru prima dată în lume, potrivit DailyStar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel