Despre șoareci și oameni | Ce festival de teatru românesc celebrează a 30-a ediție

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Teatrul Municipal "Bacovia" găzduiește cea de-a 30-a ediție a Bacău Fest Monodrame, un festival dedicat artelor spectacolului, care se desfășoară între 9 și 13 mai. Cu o selecție bogată de spectacole în concurs, conferințe captivante și un program divers, festivalul promite o experiență culturală memorabilă pentru publicul larg.

Sâmbătă, 11 mai, la ora 20:00, Sala Mare va găzdui spectacolul "Despre șoareci și oameni", o producție a Teatrului Municipal Bacovia, regizat de Mădălin Hîncu. Spectacolul prezintă povestea emoționantă a lui George și Lennie, doi prieteni cu dizabilități intelectuale care visează la o viață mai bună.

Ziua de sâmbătă va fi marcată și de alte evenimente interesante. De la ora 11:00, la Sala Atelier, a avut loc conferința "Despre misiunea teatrelor naționale/misiunea teatrelor municipale", cu participarea regizorilor Alexandru Boureanu și Cristian Hadji Culea. De la ora 16:00, la Sala Petru Valter, va fi prezentat spectacolul "Burrnesha (Sworn virgin)", o producție a Balkan Teater din Brescia, Italia. La ora 18:00, la Sala Cafe, va fi prezentat spectacolul "Tea and Milk", o producție Purple Wave din București. Seara se va încheia cu un spectacol de stand-up comedy la Berăria Valhalla, susținut de Mădălina Mihai și Răzvan Vișoiu, alături de Mukinka și Edi Vacariu.

Festivalul oferă o gamă variată de spectacole în concurs, selecționate din 49 de producții înscrise. Juriul, format din profesioniști ai artelor spectacolului, va desemna câștigătorul Trofeului Bacău Fest Monodrame. De asemenea, în cadrul festivalului va avea loc și finala celei de-a XI-a ediții a Concursului de Dramaturgie - Monodramă "Valentin Nicolau", unde vor fi anunțate premiile pentru cele mai bune piese de teatru.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel