Descoperirea incredibilă făcută de un copil de 8 ani în timp ce se juca în nisip, în curtea școlii: Are 1.800 de ani și e foarte specială

radiodcnews Team | Dată: 03 sep 2023, 21:38 | Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un băiețel de 8 ani care se juca într-o zonă în care se afla nisip, în curtea școlii, a dezgropat o monedă de argint veche de 1.800 de ani, bătută în timpul Imperiului Roman. 

Entuziasmat pentru că a găsit o comoară îngropată în curtea școlii, elevul de clasa a patra - identificat doar prin prenumele său, Bjarne – a mers acasă pentru a arăta moneda familiei sale din Bremen, un oraș din nordul Germaniei. Descoperirea a fost făcută în august 2002.

După ce părinții copilului au contactat autoritățile, arheologii au confirmat că moneda era un denar roman bătut în timpul împăratului Marcus Aurelius Antoninus, care a domnit din 161 până în 180 d.Hr.

Moneda, foarte uzată, care cântărește 2,4 grame, a fost bătută într-o perioadă în care Imperiul Roman a scăzut conținutul argint în monede, din cauza inflației, a declarat arheologul Uta Halle.

Halle a numit descoperirea ca „ceva foarte special”, deoarece este unul dintre puținii denari descoperiți în Bremen. Deși această regiune a Germaniei nu a fost niciodată sub stăpânire romană, a fost locuită de Chauci, un vechi trib germanic care făcea adesea comerț cu vechii romani. Acest lucru ar putea explica modul în care moneda a fost îngropată pe pământ german, potrivit The History Blog.

Bjarne nu poate păstra moneda, deoarece descoperiri ca aceasta aparțin statului, în conformitate cu Legea privind protecția monumentelor din Bremen. Însă arheologii l-au lăudat pentru „vigilență și curiozitatea” sa și intenționează să-i dea două cărți de arheologie drept recompensă.

Halle speră că denarul să fie expus la Muzeul Focke din Bremen, relatează Livescience.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience