Dennis Rodman merge în Rusia pentru a negocia eliberarea din închisoare a baschetbalistei americane: ”Am primit permisiunea”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Dennis Rodman / facebook
Foto: Dennis Rodman / facebook

Dennis Rodman merge în Rusia.

Fostul baschetbalist american și membru al Basketball Hall of Fame Dennis Rodman (61 de ani) a declarat că a primit permisiunea de a călători în Rusia pentru a încerca să obțină eliberarea din închisoare a jucătoarei americane de baschet Brittney Griner, scrie The Guardian.

La începutul acestei luni, Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare pentru deținere și trafic de canabis. Avocații ei au contestat verdictul, iar Statele Unite și Rusia negociază, se pare, un schimb de prizonieri care ar include și Griner.

Rodman a declarat pentru NBC weekendul trecut că intenționează să meargă în Rusia pentru a discuta cu autoritățile de acolo despre eliberarea lui Griner.

”Am primit permisiunea să merg în Rusia să o ajut pe acea fată”, a spus Rodman și a adăugat că va încerca să meargă în Rusia săptămâna aceasta.

Rodman nu a precizat cine exact i-a dat permisiunea de a merge în Rusia.

Într-o declaraţie pentru AFP, un înalt oficial din guvernul lui Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea că "orice lucru care nu intră în continuarea negocierilor prin canalul stabilit este probabil să complice şi să împiedice eforturile de eliberare", arată și Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe Rodman în Rusia în 2014, iar baschetbalistul a spus, după întâlnirea cu Putin, că președintele rus este o persoană „mișto”.

Rodman are experiență cu dictatorii. Fostul baschetbalist este prieten și cu liderul nord-coreean Kim Jong-un , despre care se știe că este un mare fan al NBA. În 2014, baschetbalistul a dat de înțeles că prizonierul american din Coreea de Nord, Kenneth Bae , merita pedeapsa care i s-a dat.

Cu toate acestea, Bae a spus mai târziu că declarația lui Rodman a dus la eliberarea lui.

”Îi mulțumesc lui Dennis Rodman pentru că a fost catalizatorul eliberării mele” a spus Bae în 2016 într-un interviu pentru CNN.

Rodman a fost şi în Singapore, în 2018, în timpul summit-ului dintre Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump.


Considerată una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume, Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în februarie, la Moscova, după ce în bagajele sale a fost descoperit un vaporizator care conţinea lichid pe bază de canabis.

De la arestarea sa, Moscova şi Washingtonul au discutat despre un posibil schimb de prizonieri, în ciuda tensiunilor legate de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel