Delir la televiziunile rusești. Propagandiștii regretă că Londra nu a fost atacată nuclear în timpul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Cât de tare i-a înfuriat că Putin n-a primit invitație?

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Coroana imperială a fost pusă pe sicriul reginei Elisabeta a II-a
Coroana imperială a fost pusă pe sicriul reginei Elisabeta a II-a

De mai multe săptămâni, Rusia cunoaşte eşecuri în cadrul „operaţiunii sale speciale” în Ucraina. Dar Kremlinul nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. În timp ce forţele lui Zelenski câştigă teren, autorităţile instalate de Moscova în patru regiuni din Ucraina au anunţat marţi ţinerea de urgenţă de „referendumuri” de anexare de către Rusia, scrie La Libre Belgique.

Vladimir Putin a deschis de asemenea calea spre o escaladare majoră în conflictul din Ucraina, într-o alocuţiune televizată miercuri dimineaţa. Şeful statului a anunţat o mobilizare parţială în Rusia, acuzând Occidentul că vrea „să distrugă” ţara sa. „Rusia este gata să utilizeze toate mijloacele sale pentru a se ‘proteja'”, a afirmat el, menţionând şi recurgerea la arma nucleară.

Preşedintele nu este singurul care îşi înăspreşte retorica. Într-o emisiune a televiziunii de stat ruse, un membru al Parlamentului a menţionat fără echivoc posibilitatea unui atac împotriva unor ţări europene, ca răspuns la avertismentul preşedintelui american, Joe Biden, privind utilizarea de arme de distrugere în masa în Ucraina. „De ce am face un atac nuclear contra Ucrainei? Ar trebui să putem locui acolo mai târziu”, a explicat Andrei Guruliov. „Sunt multe alte ţinte, e suficient să te gândeşti la Ramstein (baza forţelor aeriene americane situată în Germania, n. red.)”.

Deputatul s-a răzgândit apoi, estimând că „asta poate aştepta”. „De ce să bombardăm Germania când există şi Marea Britanie, sursa tuturor relelor?”, s-a întrebat el. Prezentatoarea Olga Skabeieva a continuat în sensul lui Guruliov. „Ar fi trebuit s-o facem luni, la funeraliile reginei Elisbeta a II-a”, a spus ea sec. „Toate persoanele importante erau acolo”.

Prezentatoarea şi interlocutorul ei şi-au continuat discursul belicos toată emisiunea. „Marea Britanie nu se denumeşte ea insula de nezdruncinat? Noi o vom zdruncina”, a adăugat membrul Parlamentului rus.

Amintim că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, presa rusă oficială nu a ezitat să profereze de repetate ori ameninţări faţă de aliaţii lui Zelenski, scrie Rador.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel