Deep Purple lansează un nou album

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Legendara trupă rock va lansa albumul pe 19 iulie, iar single-ul principal va fi lansat pe 30 aprilie.

Deep Purple care este cunoscut mai ales pentru piesele rock de bază 'Hush', 'Black Night', 'Speed King', 'Fireball' și 'Smoke On The Water' - a lansat cel de-al 22-lea album de studio, 'Turning to Crime', în 2021, compus în întregime din cover-uri, acesta a marcat ultimul disc în care a fost prezent chitaristul Steve Morse înainte ca acesta să părăsească trupa în iulie 2022; Simon McBride îi ia locul pe viitorul disc.

Cel de-al 21-lea album de studio al lui Ian Gillan și "Whoosh!", a ajuns pe locul patru în Official UK Albums Chart și pe primul loc în mai multe țări la lansarea sa în 2020.

Un comunicat de presă notează că noul album prezintă "esența și atitudinea încarnării lor din anii 1970, probabil mai mult decât orice alt album din memoria recentă". Trupa completată de basistul Roger Glover, claviaturistul Don Airey și toboșarul Ian Paice - a lucrat din nou cu Bob Ezrin pentru a continua să evolueze sunetul lor clasic.

Deep Purple este o legendă în lumea muzicii rock. Fondată în 1968 în Hertford, Anglia, trupa a fost una dintre pionierii genului heavy metal și hard rock. Membrii lor emblematici au inclus pe Ian Gillan (voce), Ritchie Blackmore (chitară), Jon Lord (clape), Roger Glover (bas) și Ian Paice (tobe).

Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numără "Smoke on the Water", un imn al rockului, "Highway Star", "Child in Time" și "Hush". Aceste piese, alături de multe altele, au contribuit la definirea și consolidarea genului hard rock și metal în anii '70.

Deep Purple a avut o carieră lungă și prolifică, cu numeroase albume de succes și turnee mondiale. Au trecut prin diverse schimbări de componență de-a lungul anilor, însă și-au păstrat popularitatea și reputația ca una dintre cele mai influente trupe de rock din istorie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel