Decizie la Wimbledon: Novak Djokovic va putea participa la turneu. ”Cerințele nu includ vaccinarea obligatorie”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Djokovic
Djokovic

Numărul unu mondial va putea să-şi apere titlul.

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au confirmat că Novak Djokovic va avea voie să-și apere titlul de la Wimbledon în 2022.

Aceștia vor permite participarea jucătorilor nevaccinaţi, astfel că sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, va putea disputa al treilea Mare Şlem al anului, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Vorbind la briefingul de primăvară de la Wimbledon, directorul executiv Sally Bolton a spus: „După cum știți, cerințele stabilite de guvern pentru a intra în Regatul Unit nu includ vaccinarea obligatorie și, deși este încurajată, nu va fi un intrare condiționată pentru a concura la Campionatele din acest an”, relatează yahoosport.

Jucătorul sârb, care a reuşit în acest sezon să dispute doar trei turnee din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, va putea astfel să-şi apere titlul cucerit anul trecut la All England Club, când a obţinut al 20-lea titlu de Mare Şlem şi al şaselea la Wimbledon în faţa italianului Matteo Berrettini.

Organizatorii turneului au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că turneul va fi liber de măsuri anticovid, dar au insistat asupra menţinerii interdicţiei pentru jucătorii ruşi şi belaruşi.

Ediţia din 2022 a turneului va fi prima care nu va avea tradiţionala "Middle Sunday", ziua de odihnă pentru jucători, iar ca urmare a acestei decizii toate partidele din optimile de finală nu vor mai fi concentrate într-o singură zi, lunea, ci vor fi împărţite duminică şi luni.

Totodată, turneul de la Wimbledon se va alătura de la această ediţie restului grupului de turnee de Mare Şlem prin introducerea unui tie-break de zece puncte la 6-6 în setul trei, în loc de tie-breakul normal care se juca la 12-12.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience