Death Grips "The Money Store": O experiență Hip-Hop brutală și unică

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Experimental, haotic, abraziv - "The Money Store" de la Death Grips este o forță sonică de nerecunoscut. Albumul din 2012 a devenit un cult clasic datorită producției sale futuriste, sampling-ului ingenios și a energiei vocale agresive a lui MC Ride. Fără îndoială, este o experiență care nu seamănă cu altele în hip-hop.

O producție sonică unică

Andy Morin și Zach Hill duc producția hip-hop la noi culmi pe "The Money Store". Distorsiuni zgomotoase, ritmuri dezorganizate și un mix care te atacă sunt fundalul pe care MC Ride își livrează versurile. Momentele muzicale infecțioase sunt asaltate de sunete și sample-uri stranii, de la înregistrări de teren la fragmente modificate ale clasicului "Mother" de la John Lennon. Motivele de chitară sacadate din "I've Seen Footage" și frenezia dezlănțuită din "Hacker" sunt dovada tehnicii și a inovației duo-ului.

MC Ride: Versuri și delivery visceral

Versurile lui MC Ride sunt întunecate, paranoice și uneori de-a dreptul bizare. Dar nu cuvintele sunt cele care te lovesc, ci felul în care le scuipă, cu o agresivitate care sporește tensiunea creată de instrumentale. Jocurile de cuvinte inteligente și metaforele multi-stratificate demonstrează abilitatea sa de a crea tablouri suprarealiste. Un exemplu strălucit este hook-ul din "Hacker": "I'm in your area / I know the first three digits / I'm in". Această schimbare de sens adaugă adâncime unor versuri ce ilustrează anxietatea și paranoia erei digitale.

Un Asalt Recomandat cu Prudență

"The Money Store" este un album extrem, care polarizează. Abordarea lui Death Grips cere un stomac puternic. Dar pentru cei deschiși la experimente, este o experiență muzicală de neuitat, iar producția sa futuristică s-a dovedit a influența muzicieni și producători la un deceniu după lansare.

Dacă ești fan al albumelor precum "Yeezus" de Kanye West, proiectele timpurii ale lui JPEGMAFIA sau al albumelor lui Danny Brown, atunci "The Money Store" s-ar putea să-ți placă. Iar dacă apreciezi rock-ul experimental sau metalul cu influențe punk, elementele agresive și haotice ar putea să-ți deschidă apetitul pentru această experiență hip-hop radicală.

 

"The Money Store" nu este un album pentru toată lumea. Dar pentru aceia dispuși să-i accepte disonanța și să descopere unicitatea sa, este un album care rămâne cu tine mult timp după ce s-a terminat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel