De frica anulării Jocurilor Olimpice, China mai pune un oraș în carantină totală. Trei cazuri au fost suficiente pentru autorități

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Autoritățile chineze au decis să carantineze oraşul Yuzhou. Trei cazuri au fost suficiente pentru lockdown.

Yuzhou, un oraş cu un milion de locuitori, situat în centrul Chinei, a intrat în lockdown după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de COVID-19, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

De la începutul epidemiei, autorităţile aplică strategia "zero COVID", care constă în depunerea tuturor eforturilor necesare pentru a limita apariţia de noi cazuri de coronavirus.

Autorităţile din oraşul Yuzhou, situat în provincia Henan la aproximativ 800 km sud de capitala Beijing, i-au anunţat luni seara pe cei 1,2 milioane de locuitori ai metropolei că nu mai au voie să îşi părăsească locuinţele, pentru a limita răspândirea virusului.

Bariere la intrarea în oraș



Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, a fost luată după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de COVID-19.

Peste tot în Yuzhou "vor fi instalate bariere pentru a aplica cu stricteţe măsurile de prevenire", a avertizat primăria pe contul său oficial de Weibo, în prezent, este interzisă părăsirea oraşului fără aprobarea autorităţilor.

Orașul Xi'an,  noul centru al pandemiei în China



China a raportat marţi 175 de cazuri noi, dintre care 95 în oraşul Xi'an din nordul ţării, cu o populaţie de 13 milioane de locuitori, care se se află în lockdown de aproape două săptămâni.

Citește și: Bilanț COVID, 4 ianuarie. Infectările s-au dublat într-o singură zi / Octavian Jurma: Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede

Este cel mai important şi mai strict lockdown impus în China după cel din Wuhan (centru), de la începutul pandemiei.

Xi'an, renumit pentru "armata sa de teracotă", este noul centru al pandemiei în China. Peste 1.600 de cazuri au fost raportate în această metropolă din 9 decembrie. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel