De ce ți se pare că sucul Coca-Cola are alt gust atunci când ești în altă țară

Ioana Dinu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels

Probabil că, atunci când ai fost în vacanță în afara țării, ți s-a părut că sucul Coca-Cola are alt gust. Dar care este motivul? Iată explicația!

Ingredientele și procesele de bază folosite pentru a face Coca‑Cola sunt aceleași în toate țările, deși oamenii percep gustul în moduri foarte diferite. Este posibil ca aceeași băutură răcoritoare să fie percepută ca având un gust ușor diferit ca urmare a unor factori cum ar fi temperatura la care este consumată, alimentele alături de care este consumată sau condițiile în care este stocată înainte de consum.

În rândurile de mai jos veți găsi și alte lucruri interesante despre Coca-Cola.

Când a ajuns prima dată Coca‑Cola în România

Prima sticlă Coca‑Cola a fost îmbuteliată în România pe 13 noiembrie 1991.

Cine a inventat Coca-Cola

Dr. John S Pemberton. El a inventat Coca‑Cola pe data de 8 mai 1886 în Atlanta, Georgia.


Primii care au încercat produsul au fost tocmai clienții săi de la farmacie, unde băutura s-a dovedit a fi atât de populară, încât a intrat imediat la vânzare la prețul de cinci cenți paharul.

Ce este aspartam

Un îndulcitor intens, hipocaloric. Aspartamul este folosit în combinație cu un alți îndulcitori cu conținut foarte scăzut de calorii (spre exemplu alături de ciclamați și acesulfam-K in Coca‑Cola Zero Zahăr), pentru a da un gust dulce băuturilor.

Citește și: Cafeaua te ajută la slăbit! Nutriționistrul Mihaela Bilic: Crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime

Știați că: aspartamul este de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul?

Când a fost înființată Compania Coca‑Cola

1892. În timp ce băutura Coca‑Cola a fost inventată 1886 și vândută pentru prima dată în 1888, formula secretă și marca au fost cumpărate în 1889 de Asa Griggs Candler, care a înființat compania The Coca‑Cola trei ani mai târziu. La 5 septembrie 1919, un consorțiu de oameni de afaceri condus de Ernest Woodruff, tatăl lui Robert W. Woodruff, a cumpărat compania The Coca‑Cola pentru 25 de milioane de dolari și a intrat pe piața bursieră din New York.

Câte băuturi vinde Compania Coca‑Cola în fiecare zi, în întreaga lume

Oameni din peste 200 de țări ale lumii se bucură în fiecare zi de peste 1,9 miliarde de băuturi.

Compania Coca‑Cola produce aceleași băuturi în fiecare țară?

Nu. Multe dintre băuturi, cum ar fi Coca‑Cola Clasic, sunt disponibile în peste 200 de țări din întreaga lume. Unele dintre celelalte băuturi ale companiei sunt disponibile numai în anumite țări.

Ne adaptăm băuturile la gusturile și preferințele locale. Unele arome sunt mai populare într-o țară decât în alta și uneori sunt diferite ingrediente în diferite țări, au spus cei de la Coca-Cola.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel