De ce se schimbă culoarea ochilor în mod natural

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
ochi - FOTO: Freepik@creativeart
ochi - FOTO: Freepik@creativeart

De ce ni se schimbă culoarea ochilor în funcție de intensitatea luminii sau starea noastră emoțională. 

Culoarea ochilor se poate schimba în timp, dar numai ușor. Culoarea ochilor majorității copiilor se va întuneca în primii ani de viață. În acest timp, organismul produce un pigment mai închis la culoare, cunoscut sub numele de melanină.

Expansiunea sau contracția irisului poate duce, de asemenea, la modificări minore ale culorii ochilor. Acest lucru poate apărea atunci când o persoană:

- își concentrează ochii asupra unui obiect

- petrece timp fie în zone foarte întunecate, fie puternic luminate

- experimentează emoții puternice

Oamenii observă uneori că nuanța ochilor lor se luminează odată cu vârsta. Acest lucru este natural și nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, arată Medical News Today.

Schimbarea permanentă a culorii ochilor

În unele părți ale lumii, chirurgia implantului de iris este disponibilă. Acesta a fost dezvoltată pentru a repara sau înlocui irisul în urma bolii sau traumatisme. Cu toate acestea, deoarece poate oferi o schimbare permanentă a culorii ochilor, chirurgia impantului de iris devine populară în rândul persoanelor care caută modificări pur cosmetice.

Multe riscuri sunt asociate cu această intervenție chirurgicală.

Autorii unui mic studiu au descoperit că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală de implant de iris din motive cosmetice au fost susceptibile de a prezenta complicații, cum ar fi:

- inflamația ochilor

- umflarea corneei

- leziuni ale corneei

- glaucom

- cataractă

- pierderea parțială a vederii sau orbirea

Când să vezi un medic

Dacă nuanța unuia sau a ambilor ochi se schimbă brusc și semnificativ, consultați un medic oftalmolog cât mai curând posibil. Este deosebit de periculos pentru ochi să se schimbe de la căprui la verde sau de la albastru la căprui. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel