De ce se holbează pisica la tine

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data publicării:
| Categorie: Știri
De ce se holbează pisica la tine - Foto: Freepick
De ce se holbează pisica la tine - Foto: Freepick

Care este motivul pentru care pisica ta se holbează la tine.

Te-ai trezit vreodată și ți-ai găsit pisica întinsă pe pieptul tău, uitându-se fix în ochii tăi? Sau poate simțiți cum ochii aceia verzi vă fac o gaură în spate în timp ce lucrați la calculator? La ce se gândește pisica ta?

Există mai multe scenarii diferite care ar putea implica faptul că pisicile se holbează la tine. Iată cum poți face diferența.

Evaluați limbajul corporal al pisicii

Ochii pot fi fereastra către suflet, dar înainte de a vă îngrijora prea tare că pisica dvs. ar putea să vă inginerească dispariția iminentă, amintiți-vă că comunicarea pisicilor implică mai mult decât contactul vizual. Primul tău pas este să îi citești limbajul corpului - de la ochi până la vârful cozii.

Pisica fericită

Atunci când îți găsești pisica privindu-te fix, stă în picioare, cu o poziție rigidă și cu coada în jos? Modul în care pisica ta se poziționează poate spune multe despre cum se simte.

Două poziții diferite ale corpului însoțite de o privire fixă oferă două povești diferite. Dacă pisica ta se holbează la tine, clipind încet în timp ce se află la câțiva centimetri de fața ta, acest comportament al pisicii este de fapt un semn de afecțiune.

Clipirile sunt un gest prietenos, așa că putem presupune cu siguranță că, atunci când este combinat cu un limbaj corporal relaxat și lejer, pisica dvs. vă spune că vrea să fie aproape de dvs. și să petreacă timp cu dvs.

Sau, acesta ar putea fi modul lui de a te trezi. Fie că vrea micul dejun imediat, fie că vrea să vă treziți și să-i oferiți companie, acest limbaj corporal este prietenos și înseamnă că pur și simplu vrea să vă acorde atenție.

Pisica nervoasă

Un limbaj corporal relaxat și dezinvolt nu este întâlnit la pisicile care sunt pe cale să atace. O pisică supărată va prezenta semne revelatoare, cum ar fi dilatarea pupilelor, urechile întoarse într-o parte, un corp mai rigid și o coadă agitată care se mișcă dintr-o parte în alta.

Acest limbaj corporal, pe lângă contactul vizual direct, este cu siguranță o potențială amenințare și un semnal că pisica ta are nevoie de spațiu. În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă feriți privirea, să distrageți atenția pisicii și să-i redirecționați atenția către o altă activitate pentru a adăuga spațiu între dumneavoastră și pisică.

Puteți face un zgomot ușor, de ciocănit pe birou, sau puteți arunca o bucată de hârtie mototolită sau un stilou prin cameră pentru ca pisica dvs. să o urmărească.

Indiferent dacă pisica dvs. se angajează sau nu în joc, aceasta ajută la ruperea contactului vizual și la dezamorsarea tensiunii. Când pisica dvs. pare mai calmă, implicați-o într-o activitate care îi place cu adevărat, cum ar fi să alerge după o jucărie cu undiță sau să se bată cu jucăria sa de pisică încrețită.

Pisica speriată

Dacă pisica ta se uită fix la tine și este ghemuită cu coada sub corp sau dacă se ascunde după o piesă de mobilier, aceasta este un indiciu că pisica ta este temătoare.

Indiferent ce ați făcut din greșeală, cum ar fi săritul în sus și aplauzele când echipa de fotbal a marcat un eseu sau faptul că v-ați împiedicat accidental și ați scăpat un obiect, v-ați speriat pisica. Uneori, poate fi vorba de un zgomot pe care pisica dumneavoastră l-a auzit în afara casei.

În mintea sa, ea este atentă la pericol. Se va holba la cel care ar putea fi cel mai aproape, care face cel mai puternic zgomot sau care se mișcă. Acesta ar fi un moment bun pentru a face câteva respirații meditative profunde pentru a vă calma.

În timp ce mențineți o distanță bună pentru a nu vă speria și mai mult pisica, luați câteva bunătăți gustoase pentru pisici și aruncați-le spre pisica dumneavoastră.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel