De ce să pui un burete în frigider. Trucul eficient

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Polina Tankilevitch)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Polina Tankilevitch)

Știi de ce ar trebui să ții un burete de vase în frigider? Te va ajuta foarte mult.

De ce să ții mereu un burete în frigider

Trei bureţi de vase noi aşezaţi în compartimentul pentru fructe şi legume (dacă sertarul este mai mic sau nu are foarte multe legume în el este suficient şi unul) le vor menţine pentru mai mult timp prospeţimea. Bureţii se aşază în partea inferioară a sertarului de legume şi fructe din frigider, explică radiocluj.ro.

Astfel vor absorbi umezeala suplimentară din sertar, extinzând astfel durata de conservare a fructelor şi legumelor dumneavoastră. Atunci când bureţii sunt plini cu apă, este un semn că au fost afectaţi de umiditatea din frigider, semn că nu vă mai sunt de folos. Cel mai bine ar fi, în acest caz, să îi înlocuiţi.

Cum scapi de mirosul urât din frigider

Pliculeţele de ceai te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute. Absorb mirosurile și parfumează încăperea. Odată ce ai folosit pliculeţul, lasă-l să se usuce şi pune-l într-un castron în frigider sau în dulap, potrivit sunt gospodina.net.

Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu.  De asemenea, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă, scrie adevarul.ro.

Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals. Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu, scrie foodstory.ro. Însă mâncarea nu are de suferit. 

De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea

Pune apă caldă în cratiță și las-opeste noapte la înmuiat. A doua zi, înlocuiește apa din vas, adaugă detergent de vase și pune-o pe aragaz să fiarbă la foc mediu, până dă în clocot de câteva ori, potrivit stiridinlume.ro. Apoi, adaugă o cană mare de oțet în cratiță, stinge focul, pune un capac peste vas și lasă să acționeze o oră, două.

Combinația dintre detergentul de vase și oțet face ca o parte din arsură să se înmoaie. După ce ai făcut acest pas, mai apoi trebuie să folosești o pastă de curățat și un burete care nu zgârie inoxul, pentru a scăpa complet de urmele rămase.

Oțetul te poate juta să scapi și de mirosul de prăjeală din bucătărie. Vei avea nevoie de o cratiţă, în care va trebui să pui o parte apă şi 4 părţi oţet. Pune-o pe foc şi las-o să fiarbă timp de 15 minute, pentru ca oţetul să înceapă să absoarbă mirosurile din bucătărie. Experţii spun că poţi face acest lucru chiar în timp ce prăjeşti cartofii sau carnea în alte tigăi sau cratiţe, scrie cumsa.ro.

Totuşi, nu uita că particulele de ulei care răspândesc mirosul de prăjeala din bucătăria ta se vor depune şi pe pereţi, mobila sau tapiţerii. Aşadar, vei mai avea nevoie şi de o soluţie pe care să o pulverizezi pe toate acele suprafeţe. Foloseşte aceeași soluție pentru a face o soluţie cu care să ştergi pereţii, mobilă, dar şi tapiţeria.

Nu uita nici de bicarbonatul de sodiu. Foloseşte 2-3 boluri, iar în fiecare pune 100 de grame din acel praf alb. Apoi, pune-le prin bucătărie, pentru a te asigura că mirosul va fi absorbit. Poţi folosi şi cărbune pe care-l pui într-o pungă de hârtie şi pe care o poţi lăsa în bucătărie până ce mirosul va dispărea.

De asemenea, poți pune o cratiţă cu apă pe foc în care vei adăuga o lingură cu extract de vanilie sau una cu ulei esenţial precum cel de lavandă, iasomie, mentă piperată, eucalipt sau muşeţel. Lasă conţinutul să fiarbă timp de 30 de minute sau chiar o oră.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel