De ce să nu mai arunci zațul de cafea. Îl poți folosi ca tratament cosmetic

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
zatul de cafea - FOTO: Freepik
zatul de cafea - FOTO: Freepik

Nu mai arunca zațul de cafea. Îl poți folosi ca tratament cosmetic.

Zațul de cafea are efect exfoliant asupra pielii. Cafeaua, bogată în antioxidanți, are rolul de încetini procesul de îmbătrânire al pielii. Efectele cafelei asupra pielii sunt similare cu cele ale acidului hialuronic, deoarece stimulează producția de colagen și de elastină și redau fermitatea și suplețea pielii. 

Zațul de cafea protejează de radiațiile ultraviolete

Specialiștii arată că zațul de cafea protejează și împotriva ultravioletelor. Zațul de cafea atunci când este inclus în compoziția produselor de îngrijire a pielii, are efect de protecție și diminuează riscul de pigmentare și de formare a ridurilor.

Scrub natural

Zațul de cafea este un exfoliant natural. Folosit pe față, acesta curăță tenul în profunzime, eliminând celulele moarte și face pielea mai fermă. Cofeina are rolul de a reda luminozitatea tenului și elimină cearcănele. Specialiștii susțin că efectele cafelei asupra pielii sunt similar cu cele ale acidului hialuronic, deoarece stimulează producția de colagen și de elastină și redau fermitatea și suplețea pielii.

Mod de utilizare

Pentru a realiza o mască, este nevoie de un sfert de linguriță de zat de cafea, o lingură de iaurt. Se masează tenul proaspăt spălat, iar masca se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi se clătește fața și se aplică crema hidratantă. Mască cu zaț de cafea se folosește o dată pe săptămână.

Pentru a folosi zațul de cafea ca exfoliant se adaugă jumătate de ceașcă de zahăr granulat și ulei de migdale sau jojoba. Amestecul se folosește la dus, pe suprafața întregului coprt.

Amestecă ½ ceașcă de zahăr granulat, alb sau brun, cu 2 linguri de zaț de cafea și ¼ ceașcă de ulei de migdale sau de jojoba. Aplică amestecul la duș, pe suprafața întregului corp, cu mișcări ample și ușoare, insistând pe zonele rugoase, precum călcâiele și coatele. După duș, aplică o cremă hidratantă pe corp. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel