De ce sa cumperi haine second hand

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

De ce? Pentru că, în primul rând, vei economisi bani, vei arăta mai cool decât mulţi alţii pe care-i uită Dumnezeu prin cabinele de probă din mall-uri şi, mai ales, îţi vei putea pune la punct propriul stil, cu detalii unicat, piese de mare brand, calitate superioară şi... vibe "ca în afară".

Purtarea hainelor second hand a devenit o modă, reprezentând un trend adoptat chiar și de către cele mai cunoscute vedete din țară și din străinătate. După cum probabil știți deja, puteți economisi o sumă incredibilă de bani cumpărând haine second hand. Nu veți plăti niciodată prețul întreg, iar acest lucru este minunat mai ales atunci când găseşti îmbrăcăminte de înaltă calitate de la mărci pe care le cunoști și în care ştii că poti avea încredere. Economiile vor depinde, desigur, de magazinele second hand din apropierea ta, de reduceri, de cantităţi dar mai ales de branduri.

Un alt motiv pentru care ar trebui să cumperi haine second-hand este că promovează moda sustenabilă. Achiziționarea de îmbrăcăminte second hand este o parte importantă a mișcării modei lente şi versatile, în acelaşi timp. Știai că industria modei este în top 5 cele mai poluante industrii din lume? Dacă ți-e greu să crezi, gândește-te câte haine ai cumparat doar pentru că erau în trend, la un moment dat și pe care, anul următor, nu le-ai mai purtat tocmai din acest motiv. Pentru că nu mai erau la modă. Sau, amintește-ți de toate hainele de un sezon, fast fashion. Tricouri, colanți, cămăși, rochii care rezista patru spălări, apoi, sunt numai bune de aruncat. Poți schimba asta dacă decizi să nu mai investești sume fabuloase în trendurile trecătoare. În plus, gândește-te ca hainele second hand sunt, de fapt, haine reciclate. În plus, ajuți la reducerea producției de haine ceea ce înseamnă mai puțină poluare industrială.

Articole de designer la preț de chilipir

Unele magazine SH ascund adevărate comori pentru cei care au răbdare să caute. Printre hainele second hand, poți găsi articole de designer sau de firme bune care, altfel, te-ar costa o mică avere. Găsești tot felul de mărci precum Burberry, Gucci, Armani dar și Diesel, Moschino etc. E adevărat că nu sunt din colecția din acest an, dar ține cont de un sfat: caută articole clasice, evergreen. Cu siguranță, nu vei fi dezamăgită și, dacă ești norocoasă, răbdarea și perseverența îți pot fi recompensate cu articole nou-nouțe.

Ţinute unice

Chiar dacă hainele second hand nu sunt din colecții recente, nu înseamnă ca nu poți crea ținute absolut senzaționale. E nevoie doar de puțină răbdare, multă imaginație și îți poți defini un stil personal unic. Poți combina haine în trend, cu articole unice second sau numai haine second hand. Opțiunile sunt nelimitate. Încă un lucru de reținut! Dacă îți cumperi piese vestimentare din magazinele clasice, sunt șanse să vezi același articol pe mai multe persoane, în diverse situații. În cazul în care îți cumperi hainele de la magazinele second hand, șansele acestea se diminuează drastic.

Nu doar haine, ci şi încălţăminte şi accesorii

Când alegi să cumperi haine dintr-un magazin second hand, cel mai probabil nu te orientezi către tricouri simple, pe care le găsești cu ușurință oriunde. Din acest motiv, din second hand merită să cumperi haine foarte elegante, de ocazie. Dacă nu îți dorești să faci o investiție majoră, pe care să o uiți la scurt timp în garderobă, caută o rochie sau o salopetă din materiale prețioase.Tot din second hand poți achiziționa și curele și genți din piele, care fac parte din colecțiile unor designeri consacrați. Mai mult, avantajul este că o geantă de firmă va costa mult mai puțin dacă a mai fost purtată, chiar dacă aspectul ei nu mai este impecabil. Și bijuteriile vintage spectaculoase merită toată atenția, mai ales că le poți purta ori de câte ori îți dorești să ieși în evidență. Încălțămintea din piele reprezintă și ea o opțiune pe care să să o iei în considerare, în special dacă este pentru cei mici. În cazul copiilor, măsura piciorului se schimbă destul de repede, de aceea poate fi costisitor să le cumperi de fiecare dată încălțăminte nouă. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel