De ce să asculți muzică clasică în timp ce faci exerciţii fizice

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Potrivit cercetărilor, muzica poate îmbunătăți performanțele sportive atunci când este ascultată în timpul antrenamentelor, în comparație cu antrenamentele fără coloana sonoră.

Aceasta poate schimba starea de spirit, induce o senzație de liniște și reducerea stresului din corp. Există mai multe criterii pe care le poți utiliza pentru a-ți crea propriul playlist pentru exercițiile fizice, în funcție de preferințele tale muzicale. Dar ce spun cercetătorii despre această legătură între muzică și performanța sportivă?

Pentru mulți oameni, muzica este o parte esențială a antrenamentelor lor fizice. Indiferent dacă ești alergător, canotor sau culturist, melodiile din playlist-ul tău pot influența pozitiv performanțele în timpul exercițiilor. Muzica potrivită te poate inspira, energiza și poate contribui la îmbunătățirea performanțelor sportive, atunci când selectezi muzica adecvată. Adesea, sportivii de elită pot fi văzuți în timpul antrenamentelor lor, cu căștile pe urechi, concentrându-se pe muncă și ascultând muzica preferată. În plus, studiile arată că ascultarea unei melodii favorite poate modifica conectivitatea dintre zonele auditive ale creierului și hipocampus, o regiune responsabilă de procesul de consolidare a emoțiilor.

Muzică potrivită, antrenament reuşit?

Potrivit news24.com, cele mai populare genuri muzicale din timpul antrenamentelor sunt: rock, dance, hip-hop şi r&b. Cu toate acestea, recent, s-a demonstrat că şi muzica clasică poate fi introdusă în playlist-urile sportivilor şi poate aduce numeroase beneficii asupra performanţei.

Care sunt beneficiile muzicii clasice asupra performanţelor sportive

În general, este uşor de înţeles de ce sportivii nu preferă muzica clasică - nu are versuri şi nu poate fi atât de uşor fredonată. Cu toate acestea, specialiştii recomandă acest gen de muzică în timpul antrenamentului, deoarece dezvoltă imaginaţia şi măreşte performanţa în alergare.

Cercetătorii subliniază că muzica clasică are cel mai puternic efect atunci când este folosită înainte sau imediat după începerea exerciţiilor fizice.

Acest gen de muzică ajută la gestionarea durerii cauzată de antrenamentele fizice (te relaxează, amplifică starea de bine, iar durerea fizică ar fi mai uşor de suportat pe un fundal de muzică clasică).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel