De ce nu putem strănuta cu ochii deschiși

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce închidem ochii când strănutăm!

Fiziologic vorbind, corpul nostru are un reflex automat care ne determină să închidem ochii atunci când strănutăm. Acest lucru se întâmplă pentru a proteja ochii de particulele care sunt expulzate în timpul strănutului, scrie howstuffworks.com. Atunci când strănutăm, presiunea aerului este eliberată rapid din plămâni și tractul respirator superior, iar acest jet de aer poate conține particule mici de praf, bacterii sau alte iritanți. Închiderea ochilor ajută la prevenirea intrării acestor particule în ochi și protejează ochii de eventuale leziuni sau iritații.

Ce se întâmplă dacă ții ochii deschiși, forțat, în timpul unui strănut

De asemenea, în timpul unui strănut, mușchii feței și ai ochilor se contractă rapid și puternic. Închiderea ochilor ajută la menținerea integrității structurilor delicate ale ochilor și previne orice rănire potențială cauzată de aceste contracții musculare intense.

Cu toate acestea, tehnical vorbind, este posibil să strănuți cu ochii deschiși, dar acest lucru este extrem de rar și nu este recomandat, deoarece poate exista un risc crescut de a leza ochii sau de a irita mucoasa oculară din cauza presiunii și a particulelor expulzate în timpul strănutului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel