De ce nu pot femeile să fie preoți: Răspunsul lui Papa Francisc

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos
Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

În cartea intitulată "The Shepherd: Struggles, Reasons, and Thoughts on His Papacy", publicată în luna iunie, Papa Francisc a discutat despre imposibilitatea ca femeile să fie ordonate preoți.

Papa Francisc spune că doctrina Bisericii Catolice arată că femeile nu pot primi ordine sfinte.

„Faptul că femeia nu poate avea acces la viața preoțească nu este o privare pentru că locul ei este mult mai important. Cred că greșim în cateheza noastră explicând aceste lucruri și, în cele din urmă, ne întoarcem la un criteriu administrativ care nu funcționează pe termen lung. Pe de altă parte, cu respect pentru carisma femeilor, vreau să spun foarte clar că, din experiența mea, ele au o intuiție eclesială minunată”, a spus Papa Francisc, potrivit Fox News.

Mulți activiști au avut speranța că la Vatican se va deschide dezbaterea asupra hirotonirii femeilor, o chestiune care a fost interzisă pentru discuție în Biserica Catolică timp de mai mult de un mileniu.

Suveranul pontif a evidențiat incapacitatea bisericii de a schimba doctrina în această privință, dar a rămas o întrebare deschisă cu privire la posibilele beneficii pe care le-ar aduce deschiderea preoției pentru femei în cadrul clerului.

„Luteranii hirotonesc femei, dar totuși puțini oameni merg la biserică. Preoții lor se pot căsători, dar, în ciuda acestui fapt, nu pot crește numărul de slujitori. Problema este culturală. Nu trebuie să fim naivi și să ne gândim că schimbările programatice ne vor aduce o soluție”, a mai spus acesta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel