De ce nu ne putem sătura de dansul "Wednesday"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
De ce nu ne putem sătura de dansul "Wednesday"
De ce nu ne putem sătura de dansul "Wednesday"

Wednesday Addams nu face nimic din greșeală. Este cel mai deliberat membru al familiei Addams, rareori face mișcări inutile, inclusiv zâmbete și clipiri.

 

Așa că, atunci când spiritul dansului a posedat-o pe adolescenta tipic morocănoasă la balul școlii sale în noul serial Netflix care îi poartă numele, a provocat imediat agitație, pe ecran și în afara lui.

Scena scurtă reprezintă mai puțin de trei minute din întregul serial, dar a devenit rapid cel mai emblematic moment din "Wednesday" pentru cât de liber pare să se simtă protagonista noastră.

Ochii ei trădează o pasiune rară, macabră. Mâinile ei, de obicei lipite de corp, sunt aruncate liber. Dansul este al ei, cu siguranță - o mulțime de mișcări severe, stilizate și indicații din decenii trecute. Cu siguranță nimeni nu ar putea confunda dansul "Wednesday" cu ultima tendință TikTok, nu-i așa?

Acest dans a deschis ceva ciudat în noi toți și a pornit mai repede decât un incendiu. Clipurile cu coregrafia au inspirat telespectatorii să urmărească serialul, făcându-l unul dintre cele mai vizionate seriale ale streamer-ului.

Popularitatea sa online a propulsat piesa "Bloody Mary" a lui Lady Gaga din nou în topuri la mai bine de un deceniu de la lansarea cântecului și a fost prezentată doar în TikTok-uri realizate de fani, nu și în serialul în sine!

Recunoașterea de către Jenna Ortega, vedeta din "Wednesday", a faptului că ea însăși a realizat coregrafia, a invitat noi fani - inclusiv celebrități - să îl încerce și chiar să insufle rutina cu mișcări din propriile culturi.

Wednesday Addams ar fi probabil îngrozită dacă ar ști că mișcările ei au devenit, cutremurătoare, dar dansul ei nu va muri - și asta, s-ar putea să îi placă. Iată ce îi conferă dansului "Wednesday" puterea supranaturală de a rezista.

Scena are propriul său mit

Scena de dans "Wednesday" a debutat abia acum 2 luni, dar are deja o anumită "mitologie", a declarat Jenna Drenten, profesor asociat de marketing la Universitatea Loyola din Chicago, care studiază modul în care utilizatorii TikTok și ai altor platforme digitale își exprimă identitatea.

Cea mai mare parte a teoriei scenei a fost dezvoltată în afara ecranului. Ortega, care joacă rolul adolescentei Wednesday, cu umorul ei negru ca smoala, a declarat că a coregrafiat singură numărul. Printre influențele sale s-au numărat Bob Fosse, Siouxsie Sioux și cluburile de dans gotice din anii '80 (probabil că a strecurat și câteva referințe din serialul TV "Familia Addams" din anii '60).

Mai mult, Ortega a recunoscut că nu este o dansatoare antrenată, ceea ce face ca numărul ei să fie poate și mai atrăgător pentru cei care nu sunt dansatori și care au găsit numărul pe TikTok, a spus Drenten.

"Nu sunt o dansatoare și sunt sigură că asta este evident", a declarat Ortega pentru NME.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel