De ce nu e bine să mănânci imediat după ce te trezești

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

E ok să luăm micul dejun de cum ne ridicăm din pat?

Nu este recomandat să mănânci imediat după ce te trezești deoarece organismul tău are nevoie de timp să își activeze metabolismul și să se pregătească pentru digestie. Iată câteva motive enumerate de Edison Institute of Nutrition:

Redresarea sistemului digestiv: În timp ce dormi, sistemul digestiv încetinește pentru a permite corpului să se odihnească și să se refacă. Servirea mesei imediat după trezire poate perturba această perioadă de repaus și poate provoca disconfort abdominal.

Creșterea nivelului de energie: Un mic dejun întârziat poate ajuta la creșterea nivelului de energie pe parcursul întregii zile. Așteptând puțin înainte de a mânca, permiți organismului să înceapă procesul de trezire și să producă hormoni care să îți ofere energie.

Digestia adecvată: Dacă mănânci imediat după trezire, stomacul tău poate fi încă într-o stare de repaus și poate fi dificil să digeri complet alimentele. Așteptând un interval de timp, oferi stomacului șansa să se pregătească pentru digestie.

Controlul apetitului: Dacă amănâni micul dejun puțin după trezire, poți ajuta la controlul apetitului pe parcursul zilei. Dacă mănânci prea devreme, s-ar putea să simțiți din nou foame mai devreme în zi și să fi tentat să consumi mai multe calorii decât ai nevoie.

În general, este recomandat să aștepți cel puțin 30 de minute până la o oră după trezire înainte de a mânca micul dejun, pentru a permite organismului să își activeze sistemele digestive și metabolice. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel