De ce nu ar trebui să-i dai niciodată pâine câinelui tău

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce nu e bine să strecori pâinea în dieta câinelui tău!

Hrănirea câinelui cu pâine (chiar și amestecată cu alte mâncăruri, sosuri sau garnituri) poate fi dăunătoare pentru sănătatea prietenului tău necuvântător mai multor motive, potrivit American Kennel Club:

Indigestie: Pâinea nu este un aliment pretabil pentru câini, în special dacă este consumată în cantități mari. Câinii sunt carnivori și digestia lor este adaptată pentru consumul de carne și alte alimente cu conținut ridicat de proteine. Pâinea poate provoca indigestie și disconfort gastric la câini, în special dacă este consumată în cantități mari.

Supraponderalitate: Pâinea poate conține multe calorii și carbohidrați, ceea ce poate duce la creșterea în greutate a câinelui. Supraponderalitatea la câini poate duce la probleme de sănătate serioase, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și problemele articulare.

Alergii și intoleranțe: Unele rase de câini pot avea alergii sau intoleranțe la anumite ingrediente din pâine, cum ar fi glutenul. Consumul de pâine poate provoca reacții alergice sau intoleranțe digestive la acești câini.

Lipsa de nutrienți esențiali: Pâinea nu oferă câinelui nutrienții esențiali de care au nevoie pentru a fi sănătoși. În timp ce câinii pot tolera unele cantități mici de carbohidrați în dieta lor, aceștia trebuie să provină din surse mai nutritive și echilibrate.

E de la sine înțeles că niciun alt produs de patiserie ca pizza, covrigi sau plăcinte nu ar trebui să ajungă în stomacul câinelui tău!

În schimb, este recomandat să hrănești câinele cu hrană specifică pentru câini, care este formulată pentru nevoile lor nutriționale specifice. Dacă dorești să îi oferi câinelui o gustare, există multe alternative sigure și sănătoase cum ar fi legumele crude sau bucăți mici de carne fiartă. Înainte de a adăuga ceva nou în dieta câinelui tău, este întotdeauna indicat să consulți un medic veterinar pentru sfaturi personalizate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel