De ce melodiile lui Taylor Swift vor fi retrase de pe TikTok. Dispar inclusiv piesele lui Drake

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr
Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Muzica lui Taylor Swift, Drake și Olivia Rodrigo va dispărea de pe TikTok până la sfârșitul zilei de miercuri, dacă gigantul social media nu va ajunge la un acord cu Universal Music Group.

Cei aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori lunari ai TikTok își pot îmbogăți videoclipurile cu muzică din cataloagele principalelor case de discuri, ceea ce îl face o parte importantă a ecosistemului muzical modern, scrie NBC News.

Dar UMG a declarat miercuri dimineață, printr-un comunicat, că își va retrage piesele din cauza lipsei de compensații pentru artiști și compozitori.

TikTok, deținută de compania chineză Bytedance, a reacționat miercuri dimineață cu propriul răspuns dur, acuzând compania muzicală că pune „propria lăcomie mai presus de interesele artiștilor și compozitorilor”.

TikTok a mai subliniat că a reușit să semneze contracte cu alte case de discuri importante.

Anul trecut, compania a semnat un contract de licență pentru muzică cu Warner Music Group.

„Adevărul este că au ales să renunțe la sprijinul puternic al unei platforme cu mai bine de un miliard de utilizatori care servește drept vehicul gratuit de promovare și descoperire pentru talentul lor", a declarat TikTok.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel