De ce în Australia se merge cu maxim 100 km/h pe autostradă. Titi Aur: La 101 ajungi în fața judecătorului / video

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
EXCLUSIV
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre legislația privind viteza pe drumurile publice din Australia.

Invitat la emisiunea „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur a vorbit despre regulile privind viteza de deplasare pe drumurile publice din Australia:

„Depășim viteza legală pentru că senzația este că nu ne deplasăm cu suficientă viteză și mașina modernă ne amplifică această senzație. O mașină modernă îți dă acel confort și acea senzație de non-viteză. Simțindu-te în siguranță, având impresia că mergi încet, piciorul se duce mai mult în accelerație. Mai mult de atât, educația și formarea noastră ca șoferi nu a pus accent pe acest aspect. La școala de șoferi s-a mers doar cu 30 km/h. Ulterior s-a mers pe acea formulă că lasă că învață el și o să ajungă șofer după 50.000 de km / după 100.000 de kilometri / după 10 ani, iar asta înseamnă că noi, practic, după ce am ieșit din școala de șoferi ne-am luat după restul șoferilor“, e de părere Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Restricție bizară pe Valea Oltului. Titi Aur: Te uiți, te crucești și spui: Băi, cine gândește povestea asta? / video

Cum se conduce în Australia

„Dacă am fi fost în altă țară, de exemplu Australia, lucrurile ar fi stat altfel. Acolo am avut surpriza să aflu că la 1 km/h depășire a limitei legale ajungeai în fața judecătorului. Tot acolo am avut surpriza să aflu că pe autostradă limita de viteză era de 100 km/h, iar pe drumurile naționale era de 110 km/h. Am pus întrebarea de ce este așa. Mi-au spus că inițial viteza a fost de 140 km/h în Australia, nu s-au încadrat la numărul de morți, răniți etc, după care au scăzut la 130, la 110, iar acum la 100.

Se mergea cu 100n km/h și noi, din obișnuința din România, mergeam cu 108 km/h, cu 110 km/h și depășeam pe toată lumea, până când am întrebat de ce merge toată lumea fix cu 100 și nu depășește nimeni. Ne-au spus clar că la 101 km/h ajungi în fața judecătorului. La 101 km/h ai încălcat legea.

Obiceiul de a depăși este în toată Europa, pentru că și în țările civilizate se permit acei 5-7, până la 10 kilometri pe oră. În România nu doar că se permit, ci se practică să mergi la pragul celor 50 de kilometri pe oră în plus, adică să nu îți ia permisul. Intrăm în acel fenomen de efect de turmă, nefiind educați, învățați și trecuți prin tot felul de experiențe, pentru a vedea care e diferența între 50 și 70. Ne-am obișnuit să mergem mai tare. Tentația e să mergem mai tare și dacă toată lumea merge mai tare, mergem mai tare. Viteza este pe primele locuri ca fiind una din cauzele principale ale accidentelor“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Titi Aur: Cu riscul de a fi înjurat de multă lume, în România ar trebui interzisă prezența telefonului mobil în mașină în timpul condusului

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel