De ce e bine să mănânci semințe de in

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cum te ajută semințele de in în lupta cu kilogramele!

Dieta cu semințe de in implică includerea semințelor de in în alimentația zilnică pentru a beneficia de proprietățile lor nutriționale și sănătoase. Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre, proteine, vitamine și minerale, ceea ce le face un aliment extrem de valoros pentru sănătate, scrie Healthline. În plus, te ajută și să slăbești. Dacă introduci semințele de in în meniul tău zilnic, în aproximativ o săptămână poți vedea "cifre noi" la cântar! Și asta pentru că semințele de in accelerează meabolismul și grăbesc arderile.

Iată câteva moduri în care poți integra semințele de in în dieta ta:

În cerealele de dimineață: Presară semințe de in peste cerealele tale preferate pentru a adăuga un plus de textură și nutrienți.

În smoothie-uri: Adaugă semințe de in în smoothie-urile tale pentru a le îmbogăți cu fibre și acizi grași omega-3.

În produse de patiserie: Folosește semințe de in măcinate sau întregi în prepararea pâinii, biscuiților sau a altor produse de patiserie pentru a le crește valoarea nutritivă.

În salate: Presară semințe de in peste salatele tale pentru a le oferi un plus de textură și pentru a te bucura de beneficiile nutriționale ale acestora.

Crackers sau chips-uri: Poți face crackers sau chips-uri sănătoase acasă folosind semințe de in măcinate și apoi coapte sau deshidratate.

În dressing-uri și sosuri: Adaugă semințe de in măcinate în dressing-urile și sosurile tale pentru a le îmbunătăți textura și a le face mai hrănitoare și mai sățioase. O salată cu semințe de in îți va ține de foame cel puțin 5 ore!

Este important să consumi semințele de in în mod corespunzător, deoarece unele persoane pot avea dificultăți în digerarea lor în cantități mari. Este recomandat să le mănânci măcinate sau să le înmoi în apă înainte de consum pentru a facilita absorbția nutrienților. De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă atunci când consumi semințe de in, deoarece acestea sunt bogate în fibre și pot absorbi apă, ceea ce poate duce la o digestie mai bună.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel