De ce e bine sa lași pisica să se uite cât mai mult pe fereastră

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cum îți ajuți pisica dacă nu o gonești de la geam atunci când vine să se uite afară sau când îi pui clipuri cu păsări pe televizor!

Există mai multe motive pentru care este benefic să lași pisicile să se uite pe fereastră, potrivit Spark Lark:

Stimulare mentală: Pisicile sunt creaturi curioase și le place să observe mediul din jurul lor. Permițându-le să se uite pe fereastră, le oferi practic oportunitatea să observe mișcările din exterior, precum păsările, alte animale sau activitățile de pe stradă. Această stimulare vizuală le poate ține mintea activă și poate preveni plictiseala.

Reducerea stresului: Observarea mediului exterior poate oferi pisicilor o distracție și poate reduce nivelul de stres. Pentru pisicile care trăiesc în apartamente sau în spații închise, vizionarea lumii exterioare poate fi o modalitate de a simți conexiune cu mediul exterior și poate contribui la starea lor de bine.

Exercițiu de imaginație: Pisicile pot să se uite la diferite scene și să-și exerseze simțurile, cum ar fi vânătoarea vizuală. Acest lucru le poate oferi o modalitate de a-și folosi energia și de a-și menține abilitățile de vânătoare.

Divertisment și preocupare: Pentru pisicile care petrec mult timp singure acasă, privitul pe fereastră poate fi o formă de divertisment și ocupare a timpului "mort", în absența stăpânului.

În general, dând voie pisicilor să se uite pe fereastră, le oferi oportunitatea de a experimenta și de a interacționa cu mediul lor înconjurător, ceea ce le poate prelungi viața cu câțiva ani, după cum apreciază experții.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel