De ce se recomandă să citești seara, înainte de culcare

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce e bine să răsfoiești o carte înainte să adormi!

Studiile arată că cititul seara înainte de culcare poate avea mai multe beneficii asupra sănătății mintale și fizice, potrivit Sleep Foundation:

Reduce stresul: Cititul poate ajuta la reducerea nivelului de stres și la relaxare. Oferă o modalitate de a te deconecta de la grijile zilnice și de a-ți elibera mintea înainte de culcare. S-a demonstrat că parcurgerea chiar și a unei pagini-două pe seară face minuni. Somnul se instalează mai repede iar creierul intră într-un binemeritat repaus.

Crește calitatea somnului: Cititul poate îmbunătăți calitatea somnului. Activitatea mentală relaxantă a cititului poate pregăti creierul pentru odihnă și facilitează adormirea.

Asimilare de cunoștințe noi: Cititul înainte de culcare îți oferă o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a-ți extinde cunoștințele în diverse domenii.

Dezvoltă spiritul creativ: Cititul poate stimula imaginația și creativitatea. Intrând în lumea unei cărți, poți descoperi idei noi și perspective diferite care pot alimenta creativitatea ta.

Funcțile creierului se îmbunătățesc: Cititul regulat poate îmbunătăți funcția cognitivă și menține sănătatea creierului pe termen lung. Acesta poate ajuta la stimularea abilităților de gândire critică și analitică.

În general, cititul înainte de culcare poate fi o practică relaxantă și benefică pentru sănătatea ta generală, atât mentală, cât și fizică.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel