De ce e bine să adormim flămânzi. Ce spun oamenii de știință despre "somnul pe burta goală"

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto: Freepik
foto: Freepik

Cât de sănătos este să nu mâncăm seara înainte de culcare?

Există mai multe argumente care sugerează că somnul pe stomacul gol poate avea anumite beneficii, dar este important să reținem că fiecare persoană este diferită și că ceea ce funcționează pentru unii poate să nu fie valabil pentru alții. Iată câteva motive posibile pentru care evitarea mâncării înainte de somnul de pe timpul nopții ar putea fi benefică pentru unele persoane, potrivit Sleep Advisor:

Îmbunătățirea calității somnului: Pentru unii oameni, senzația ușoară de foame poate determina un somn mai profund și mai odihnitor. Adormirea cu stomacul plin poate provoca disconfort sau greutate și poate afecta calitatea somnului.

Reducerea refluxului acid: Dacă suferiți de reflux gastroesofagian, adormirea flămând ar putea reduce șansele de reflux acid pe timpul nopții. Consumul de alimente înainte de culcare poate agrava refluxul acid la unele persoane.

Stimularea arderii grăsimilor: Există unele cercetări care sugerează că adormirea cu stomacul gol ar putea contribui la arderea grăsimilor mai eficient, deoarece organismul ar putea utiliza rezervele de grăsime pentru a furniza energie în timpul somnului.

Cu toate acestea, este important să subliniem că somnul pe nemâncate nu este potrivit pentru toată lumea și că pot exista și anumite riscuri asociate, cum ar fi senzația de disconfort sau insomnia. În plus, pentru unele persoane, ar putea duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta negativ calitatea somnului sau starea de sănătate generală. Este întotdeauna recomandat să vă ascultați propriul corp și să discutați cu un specialist în sănătate dacă aveți întrebări sau îngrijorări legate de obiceiurile de somn și alimentație.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel