De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos, Amalia, a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţări.

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos, Amalia, a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţările la adresa siguranţei sale, potrivit presei olandeze. Potrivit televiziunii publice NOS, care a citat surse din anturajul familiei regale olandeze, tânăra prinţesă Amalia, în vârstă de 20 de ani, a trăit şi a studiat la Madrid timp de peste un an, scrie AFP, citată de Agerpres.

În octombrie 2022, prinţesa a fost nevoită să renunţe la a mai locui într-un campus studenţesc din capitala olandeză din cauza îngrijorărilor legate de chestiuni de securitate, la doar câteva săptămâni după ce începuse să studieze politica, psihologia, dreptul şi economia la Universitatea din Amsterdam.

"Consecinţe enorme asupra vieţii sale"

Cuplul regal a anunţat, aproximativ o lună mai târziu, că prinţesa Amalia a fost obligată să revină să locuiască în Palatul Regal din Haga, cu măsuri de securitate considerabil mai stricte.

"Nu poate să trăiască în Amsterdam şi nu poate cu adevărat să iasă în oraş (...) Acest lucru are consecinţe enorme asupra vieţii sale", a declarat atunci regina Maxima, emoţionată.

Autorităţile olandeze nu au divulgat alte detalii, însă anunţul a fost făcut la câteva săptămâni după informaţii apărute în presă potrivit cărora prinţesa Amalia şi prim-ministrul Mark Rutte ar fi fost menţionaţi în mesajele unor grupuri de crimă organizată, ceea ce a generat temeri legate de o tentativă de răpire.

Ea ar locui în prezent la Amsterdam. Miercuri, prinţesa Amalia va îndeplini pentru prima dată un rol oficial cu ocazia vizitei de stat pe care familia regală din Spania o întreprinde timp de două zile în Ţările de Jos. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel