De ce 2023 a fost „anul Taylor Swift”. Momentele care au marcat industria divertismentului

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift
Taylor Swift

Pentru industria divertismentului, 2023 a fost „anul Taylor Swift”. Artista de 33 de ani a devenit miliardară și a fost numită „persoana anului” de prestigioasa publicație Times.

Iar turneul ei mondial și documentarul despre acesta au avut încasări record. La capitolul filme, box-office-ul mondial a fost dominat de pelicula Barbie.

În primele opt luni ale acestui maraton artistic impresionant, s-au vândut bilete de un miliard și jumătate de dolari - o sumă record. Artista de 33 de ani a dezvăluit apoi că va lansa și un film documentar intitulat „Taylor Swift - Turneul Eras”. Lungmetrajul a avut un succes colosal și a strâns 250 de milioane de dolari în box-office-ul mondial.

Și Beyonce a lansat un documentar despre propriul turneu. Filmul „Renaissance: a film by Beyonce” a intrat în cinematografele americane pe primul loc. 2023 i-a adus cântăreței și trofeul Grammy cu numărul 32 - un record greu de egalat.

Box office-ul mondial a fost marcat, în 2023, de înfruntarea dintre două pelicule cu mare priză la public: Barbie și Oppenheimer, care au debutat în același weekend. A câștigat filmul despre delicata păpușă blondă, cu încasări de 1,4 miliarde de dolari la nivel mondial. Proiectate simultan, în timpul verii, cele două producții au umplut cinematografele americane - lucru nemaivăzut de dinainte de pandemie.

La polul opus, peliculele Disney au fost o dezamăgire la box-office, de la Casa Bântuită, la cel mai nou episod din saga Indiana Jones.

Iar pelicula The Marvels a avut cele mai mici încasări din istoria Marvel.

2023 a adus la Hollywood și prima grevă dublă - a scenariștilor și a actorilor din ultimele șase decenii. Protestul a paralizat activitatea în cetatea filmului timp de aproape patru luni. Greva s-a încheiat după ce sindicatele au primit promisiuni de creștere a salariilor și asigurări privind folosirea inteligenței artificiale.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel