De 5 ori a cântat Kendrick diss-ul pentru Drake la o petrecere organizată pentru a celebra hip-hopul Coastei de Vest

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube Kendrick Lamar
Sursa: captură Youtube Kendrick Lamar

Kendrick Lamar a găzduit un concert plin de vedete la Kia Forum din Los Angeles, miercuri, intenționat ca un spectacol de unitate pentru comunitatea rap de pe Coasta de Vest. Peste 20 de muzicieni au făcut apariții surpriză, inclusiv Dr Dre, Roddy Ricch, Ty Dolla $ign, Tyler The Creator și Steve Lacy.

Momentul de maximă intensitate al serii a fost debutul live al piesei "Not Like Us" a lui Lamar – un atac dur asupra starului canadian Drake, care a pus capăt definitiv disputei lor de lungă durată luna trecută. Încurajat de mulțime, Lamar a cântat piesa de cinci ori, fiecare interpretare fiind mai explozivă decât cea anterioară, scrie BBC.

„Nu o să lăsați pe nimeni să ne disprețuiască Coasta de Vest, nu-i așa?” a întrebat el, pe măsură ce setul se apropia de final. „Nu o să lăsați pe nimeni să ne batjocorească sau să imite legendele noastre, nu-i așa?”, a adăugat el, referindu-se la decizia lui Drake de a folosi versiuni AI ale vocilor lui Tupac și Snoop Dogg în piesa sa, "Taylor Made Freestyle".

Disputa dintre Lamar și Drake

Disputa dintre Lamar și Drake durează de ani de zile, dar a escaladat la noi niveluri în aprilie și mai, pe măsură ce cei doi rapperi au schimbat insulte într-o serie de noi piese. Drake, care a devenit fața mainstream-ului pop-rap, l-a acuzat pe Lamar că s-a vândut și a ridiculizat înălțimea acestuia, aducând în același timp acuzații mai grave de violență domestică (Lamar nu a fost niciodată acuzat oficial de astfel de fapte).

Lamar, unul dintre cei mai aclamați lirici ai generației sale, a numit muzica lui Drake „previzibilă” și a sugerat că acesta este dependent de jocuri de noroc și droguri. Însă piesa „Not Like Us” a dus lucrurile la un alt nivel. În piesă, Lamar l-a acuzat pe Drake de „colonizarea” culturii rap din Sud pentru câștig personal și a făcut afirmații nesusținute despre comportamentul său cu tinere femei, pe care Drake le-a negat ulterior.

Concertul și vedetele invitate

Concertul anunțat de Lamar cu doar două săptămâni în urmă s-a vândut instantaneu. Intitulat "The Pop Out: Ken And Friends", evenimentul a început cu seturi ale DJ-ilor Hed și DJ Mustard, care au ținut un moment în memoria rapperului LA Nipsey Hussle, ucis acum doi ani.

Lamar a urcat pe scenă puțin înainte de ora 18:30, deschizând cu o altă piesă disprețuitoare la adresa lui Drake, numită „Euphoria”. Cântecul a inclus o nouă linie în care Lamar a spus: „Dă-mi inelul lui Tupac și poate îți dau puțin respect.”

Invitați speciali și momente memorabile

Pe parcursul serii, Lamar a fost însoțit de Schoolboy Q, Ab-Soul și Jay Rock, alături de care a format supergrupul hip-hop Black Hippy, pentru a interpreta piese precum „M.A.A.D. City” și „That Part”. De asemenea, a interpretat versurile sale din piesa „Like That” a lui Future și Metro Boomin’, care a declanșat disputa verbală din acest an.

Spre finalul spectacolului, transmis live pe Amazon, Lamar l-a adus pe scena pe legenda rap-ului de pe Coasta de Vest, Dr Dre, care a fost hype-man-ul său pentru versiunile zgomotoase ale pieselor „Still D.R.E.” și „California Love”. Dre a introdus prima interpretare a piesei „Not Like Us” șoptind linia de deschidere: „Văd oameni morți.”

Un moment de solidaritate și unitate

Entuziasmul pentru piesă a crescut pe parcursul serii, mulțimea scandând versurile la diverse momente din setul lui Lamar. Cu fiecare reluare, Lamar a fost însoțit de tot mai mulți invitați. Până la finalul serii, pe scenă erau aproape 30 de persoane, inclusiv YG, Steve Lacy, Schoolboy Q, Big Boy, G Perico, DJ Mustard și vedetele de baschet Russell Westbrook și Demar Derozan.

Adunarea a marcat un moment rar de solidaritate din partea scenei hip-hop din Los Angeles, adesea fragmentată. Lamar a dedicat spectacolul muzicienilor și prietenilor pierduți în violență, spunând: „Toată lumea de pe această scenă are soldați căzuți. Pentru noi toți să fim împreună, asta este ceva special.”

Spectacolul s-a încheiat cu o a șasea versiune instrumentală a piesei „Not Like Us”, redată pe măsură ce fanii părăseau arena.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel