David Popovici, votat cel mai bun tânăr sportiv în 2021

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
David Popovici
David Popovici

David Popovici a câştigat Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021.

Premiul se acordă celui mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară.

Popovici (17 ani) a fost votat de cele 50 de comitete olimpice naţionale de pe continent, fiind susţinut de preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

David Popovici a câştigat în 2021 o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt (25 metri), trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi a obţinut un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 100 m liber.

Popovici (CS Dinamo) a câştigat duelul cu alţi patru sportivi, care s-au clasat astfel în urma sa Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

David Popovici s-a ales cu o bursă de formare de 15.000 de euro, locul al doilea fiind recompensat cu 8.000 de euro, iar al treilea cu 5.000 de euro, iar ceilalţi doi sportivi nominalizaţi s-au ales cu câte 3.000 de euro.

Aceasta a fost a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel