David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. A făcut baremul 

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

David Popovici a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris. 

 Înotătorul român David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a realizat baremul în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Naţionale în bazin de 50 m găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

Popovici (CS Dinamo) a câştigat proba de 100 de metri liber cu timpul de 47 sec 61/100 şi a reuşit astfel să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Proba de 100 m liber este cea în care Popovici deţine atât titlul, cât şi recordul mondial, dar şi titlul european de seniori.

David Popovici: Scopul meu nu este să câștig

Românul David Popovici, noul star în înotului mondial, a oferit ziarului madrilen AS un interviu în care a vorbit despre mai multe aspecte ale vieţii sale de sportiv şi de adolescent şi a reiterat motto-ul său că medaliile sunt un bonus şi nu un scop în sine.

Părinţii mei m-au învăţat că sportul nu este un joc al vieţii şi al morţii sau al binelui şi al răului. Diferenţa este în zecimi de secundă. Nu contează dacă pierzi, pentru că face parte din proces. Trebuie să fii echilibrat, indiferent dacă câştigi mult sau pierzi constant. Nu trebuie să fii entuziasmat de victorii sau trist de înfrângeri. Vor fi momente de formă pentru toate. Scopul meu nu este să câştig, nu mă concentrez pe asta. Ceea ce vreau este să dau eu tot ce am mai bun. Dacă reuşesc şi mă pregătesc bine, voi câştiga. Medaliile sunt un bonus, dar important este să fii pregătit, să ai planuri bune de antrenament. Obiectivul meu este Campionatul Mondial în acest an şi apoi Jocurile Olimpice, dar pe scurt, pot spune că scopul meu este să fac tot ce pot, iar atunci, dacă se va întâmpla asta, cu siguranţă voi câştiga, a spus dublul campion mondial la 100 şi 200 m liber.

Popovici, 18 ani, care urmează să dea Bacalaureatul în această vară, a dezvăluit că s-a inspirat foarte mult din cartea Man's Search for Meaning de Viktor Frankl, un prizonier de la Auschwitz care era psiholog: Am fost fascinat de modul în care a descris tot ce s-a întâmplat acolo, dar în afară de asta, mi-a oferit o perspectivă interesantă din psihologie. Este o carte care m-a ajutat foarte mult şi mi-a oferit cunoştinţe. Acum citesc alta despre personalitate. Dacă ai principii şi valori morale grozave poţi deveni o persoană grozavă şi foarte echilibrată. Încerc să scot ce e mai bun din oameni. Părinţii mei m-au învăţat să respect pe toată lumea şi să fiu recunoscător. Înţeleg că există presiune, oameni toxici şi alte pericole, dar mă concentrez pe lucrurile bune din oameni. Nu vreau să mă răzbun sau să mă gândesc rău la cineva. Asta e tot, relatează Agerpres. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel