David Popovici, după aurul de la Kazan: ”La Tokyo am învățat să-mi stăpânesc emoțiile. M-am întrecut pe mine însumi”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Delegația României la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Kazan s-a întors luni în țară. David Popovici a obținut medalie de aur la 200 de metri liber, iar Robert Glință o medalie de argint la 100 m spate și una de bronz la 50 m spate.

Delegația României a fost întâmpinată la Aeroportul Henri Coandă de Eduard Novak, ministrul Sportului, alături de reprezentanți ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și ai cluburilor unde sunt legitimați sportivii.

Potrivit Ministerului Sporturilor, ediția de la Kazan a fost cea mai prolifică pentru România din istoria de 25 de ani a întrecerilor continentale în bazin scurt.

„Iată că acești sportivi, în ciuda condițiilor grele, cauzate de pandemie, și-au atins obiectivul și la Jocurile Olimpice, și la aceste Campionate Europene. După toți acești ani în care, din păcate, sportul românesc a fost în derivă, ei au reușit să demonstreze că merită tot sprijinul nostru. Acest sprijin va veni prin Strategia Națională pentru Sport, care înseamnă asumarea de către Guvern a sportului românesc ca prioritate.

Voi fi mereu alături de acești sportivi, de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, și vreau să le mulțumesc tuturor - sportivi, antrenori, staff tehnic, doamnei Potec și cluburilor - pentru eforturile făcute” a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

David Popovici și Robert Glință

„La Tokyo am învățat să-mi stăpânesc emoțiile. Mă bucur că am ieșit campion european în bazin scurt, însă au lipsit mulți dintre adversarii mei. Obiectivul meu este să devin cel mai bun”, a declara David Popovici.

Citește și: Simona Halep a surprins pe toată lumea: A ales să meargă cu trenul la turneul de tenis de la Linz, Austria

„Sunt mândru de David, o adevărată performanță. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat! Performanțele noastre au fost extraordinar de bune. Ne bucurăm că reușim să îndreptăm înotul românesc spre cote cât mai înalte. Performanța mea este una deosebită, m-am întrecut pe mine însumi. A fost și o experiență amuzantă pentru mine, știam că nu am nimic de pierdut și am arătat potențialul pe care îl am”, a spus Robert Glință.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel