David Elleffson: Era "ilegal" pentru fanii metal să recunoască că le place Nirvana în anii '90

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri

David Ellefson, fostul basist al trupei MEGADETH, a vorbit recent despre controversa legată de ascensiunea grunge-ului în anii '90 și impactul pe care acesta l-a avut asupra trupelor de hard rock și metal. 

Într-un interviu acordat podcastului X5, Ellefson a abordat subiectul în detaliu, explicând cum a perceput el schimbările din industrie la acea vreme, scrie blabbermouth.

Ellefson a povestit cum, la începutul anilor '90, după lansarea albumului "Rust In Peace", trupa MEGADETH lucra la "Countdown To Extinction". În timpul acestei perioade, a auzit pentru prima dată piesa "Breed" de la NIRVANA la radio și a fost impresionat. "Mi-a plăcut NIRVANA. Am crezut că sunt cool. Mi-a plăcut sunetul lor. Era practic ilegal pentru un tip de metal să spună că îi place NIRVANA", a spus el.

Fostul basist MEGADETH a explicat că schimbarea către grunge a fost rapidă, în special datorită MTV și altor medii de difuzare. Cu toate acestea, MEGADETH a reușit să se adapteze și să supraviețuiască, în timp ce alte trupe de thrash metal au avut dificultăți.

Ellefson a reflectat asupra modului în care scena "nu metal" a afectat activitatea MEGADETH, mai ales în ceea ce privește oportunitățile de turneu. El a menționat experiența trupei la Ozzfest '98, unde au cântat între LIMP BIZKIT și TOOL. "Era o schimbare culturală ciudată care se întâmpla în acea perioadă", a spus el.

Ellefson a discutat și despre relația sa cu alte trupe de grunge, menționând că ALICE IN CHAINS a fost acceptată de toți, inclusiv de fanii metalului. De asemenea, a apreciat albumele de debut ale trupelor PEARL JAM și MOTHER LOVE BONE.

Într-un alt interviu, Ellefson a menționat că MEGADETH a trebuit să facă tranziții pentru a rămâne relevantă în era grunge-ului, cum ar fi albumul "Cryptic Writings", care a fost proiectat pentru a reinventa trupa la radio. Aceasta le-a permis să rămână o trupă de arenă, în timp ce alte trupe au fost nevoite să se întoarcă la cluburi și teatre.

Dave Mustaine, liderul MEGADETH, a reflectat asupra albumului "Countdown To Extinction", lansat la scurt timp după o serie de lansări importante de alt-rock, cum ar fi NIRVANA și PEARL JAM. Mustaine a spus că succesul albumului "Countdown" a arătat că muzica trupei era mai puternică decât orice trend și că trupa nu s-a "vândut" pentru a se adapta.

David Ellefson a fost concediat din MEGADETH în mai 2021, dar rămâne o figură influentă în discuțiile despre evoluția metalului și impactul grunge-ului asupra industriei muzicale. Cu toate că anii '90 au fost o perioadă dificilă pentru multe trupe de hard rock și metal, MEGADETH a reușit să se adapteze și să prospere în ciuda schimbărilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel