Data Anului Nou Chinezesc 2024 și tradițiile respectate în China

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Festivalul Anului Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii sau Anul Nou Lunar, are loc în fiecare an la o dată variabilă. Este considerat cel mai important festival din China și reprezintă un eveniment de amploare în Asia de Est.

Anul Nou Chinezesc este festivalul care sărbătorește începutul unui nou an în calendarul tradițional chinezesc luni-solar.

În mod tradițional, a fost un moment pentru a onora zeitățile și strămoșii și a devenit, de asemenea, un moment pentru a sărbători și a vizita membrii familiei.

Când este Anul Nou Chinezesc 2024

Prima zi a Anului Nou Chinezesc din 2024 va cădea într-o zi de sâmbătă, pe 10 februarie. Data se schimbă în fiecare an, dar este întotdeauna undeva în perioada 21 ianuarie - 20 februarie, conform chinahighlights.com.

Fiecare an din calendarul chinezesc este reprezentat de unul dintre cele 12 animale din zodiac: Șobolanul, Boul, Tigrul, Iepurele, Iepurele, Dragonul, Șarpele, Calul, Capra, Maimuța, Cocoșul, Câinele și Porcul.

Potrivit legendei tradiționale a Marii Curse, Împăratul de Jad a dorit să aleagă 12 animale care să-i fie gărzi. Cu cât ajungeau mai repede la porțile Raiului, cu atât mai sus se situau în ordinea anilor.

2024 este Anul Dragonului, singura creatură mitică dintre animalele zodiacale. Imaginea sa a fost construită din elemente care aparțin altor animale. De exemplu, corpul său seamănă cu cel al unui șarpe și are solzi precum un pește.

Dragonul este o ființă de bun augur în cultura chineză. În mod tradițional, chinezii se consideră descendenți ai dragonului și, prin urmare, acesta este mult mai respectat decât alte animale din mitologie. Dragonii nu sunt priviți ca simple creatui mistice care scuipă foc, așa cum se întâmplă în cultura occidentală. Aceștia sunt considerați mai degrabă niște creaturi puternice despre care se crede că „controlează mările și apele”, spune Dr. Xin, confom BBC.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel