Dat dispărut în Spania și Germania, un bărbat a fost găsit în Elveția

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
A vrut să scape de viața pe care o avea
A vrut să scape de viața pe care o avea

Un bărbat care a fost dat dispărut în Germania încă din anul și care locuise anterior în Spania împreună cu soția sa a fost găsit în viață într-un orășel liniștit din Elveția.

Se pare că și-a dorit să cu adevărat să lase în urmă viața pe care o dusese până la ... dispariție. Un bărbat a fost găsit și identificat în mod oficial la începutul acestui an, după ce a fost dispărut în Spania și Germania timp de 18 ani. În Elveția, în cantonul Schwyz, i s-a găsit urma, din întâmplare, în timpul unui control de identitate.

Să ne întoarcem în timp: în 2004, acest bărbat, pe atunci în vârstă de 56 de ani, după cum relatează presa germană Südkurier, locuia în Spania împreună cu soția sa. Aveau amândoi o afacere cu mașini. Într-o zi, acest bărbat de origine germană îi spune soției că trebuie să plece urgent într-o călătorie de afaceri foarte importantă la Munchen. Și-a luat rămas bun de partenera de viață și dus a fost. Pentru că nu s-a mai întors niciodată. 

Soția sa, convinsă că i s-a întâmplat ceva soțului ei, a alertat autoritățile. Mult timp a suspectat că ar fi vorba despre o crimă, deși, înainte de a se împotmoli, ancheta i-a condus pe polițiști la Konstanz, la granița cu Elveția. Cu timp, femeia s-a împăcat cu gândul să soțul ei nu mai este, că a decedat, dintr-un motiv sau altul și că, probabil, trupul lui nu va fi găsit vreodată. 

Nu e treaba noastră

Numai că, într-o zi, poliția din cantonul Schwyz identifică un cetățean german în timpul unui control și se face o legătură cu dispariția semnalată în Spania. Cu toate acestea, autoritățile spaniole nu au transmis informația poliției germane și abia mulți ani mai târziu, în urma creării unei unități specializate în dosare închise, a fost stabilită în mod clar legătura dintre bărbatul verificat și raportul de dispariție.

Poliția elvețiană a fost rugată să verifice dacă persoana în cauză mai este în viață și dacă locuiește în cantonul Schwyz, lucru pe care a putut să îl confirme. Optsprezece ani mai târziu, soția bărbatului dispărut a aflat că soțul ei era încă în viață, deși alesese să dispară complet din viața ei.

Autoritățile nu intenționează să îl dea în judecată pe bărbatul, acum în vârstă de 74 de ani. "Dacă cineva își lasă în urmă vechea viață, nu ne privește, este ceva privat și nu punem întrebări", a explicat comisarul german însărcinat cu ancheta, adăugând că bărbatul a autorizat poliția să o informeze pe soția sa că nu este mort.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel