Daniel Cristea-Enache despre Nichita Stănescu în Linia de Contur Vol. II: „Radiază și iradiază în toată cartea... "

Rareș Pitulice |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
EXCLUSIV

Luni, 1 august, în cadrul emisiunii De Ce Citim, criticul literar Daniel-Cristea Enache a vorbit despre influența imensă a lui Nichita Stănescu asupra poeziei românești moderne, cu precădere asupra autorilor tratați în noul său volum dedicat acesteia, "Linia de Contur" volumul II. 

Flaviu George Predescu: "Din linia de contur II, care crezi că e autorul care [...] radiază, se răsfrânge în toată cartea?" [...]

Daniel-Cristea Enache: "Da, e o întrebare foarte bună. Și este un asemenea autor care radiază și iradiază în toată cartea, dar el nu este în sumar, fiindcă nu a apărut în acest interval o ediție Nichita Stănescu convenabilă, asupra căreia să mă aplec, de altfel lui Nichita Stănescu i-am dedicat și o carte separată, dar sunt foarte multe referințe la Nichita Stănescu, e probabil cel mai des citat autor din această carte, indiferent de generația și de formula poetică a autorului, influențat sau nu de Nichita Stănescu sau care se raportează la Nichita Stănescu, uneori chiar și polemic, nu se poate face abstracție de el. La majoritatea autorilor din sumar există o legătură, fie și de ostilitate, cu Nichita Stănescu. "

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel