Dan Negru, despre dispariția lui Nea Beni: ”Am mii de povești cu Beni! O să vi le spun”

Antonio Grigore |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
”Îl știu de 25 de ani și e prima data când îmi "dă țeapă". În vară mi-a promis ca anul ăsta ne revedem de Revelion. N-o să fie...”, a scris Dan Negru.
”Îl știu de 25 de ani și e prima data când îmi "dă țeapă". În vară mi-a promis ca anul ăsta ne revedem de Revelion. N-o să fie...”, a scris Dan Negru.

Solistul de muzică populară Benone Sinulescu a murit ieri, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani.

Printre multe alte realizări ale sale, Nea Beni a fost primul cântăreţ de muzică populară al cărui videoclip a fost difuzat pe postul MTV.

Benone Sinulescu a fost una dintre personalitățile muzicale cele mai îndrăgite, vestea morții sale declanșând un lanț de postări pe rețelele de socializare, venite atât din partea colegilor de breaslă, cât și de la persoane care au interacționat cu acesta de-a lungul timpului.

Dan Negru: Începe legenda Benone Sinulescu

Vedeta tv Dan Negru a postat ieri un mesaj emoționant:

”Îl știu de 25 de ani și e prima data când îmi "dă țeapă". În vară mi-a promis ca anul ăsta ne revedem de Revelion. N-o să fie ...
Am mii de povești cu Beni! O să vi le spun...
Dar acum începe legenda Benone Sinulescu.
Pentru că atunci când se termina povestea, începe LEGENDA.
Azi s-a stins Beni...”, a scris Dan Negru pe Instagram.

”Nea Beni” a cântat și în fața unor președinți de stat

Născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău, Benone se urca în copac pentru a-l vedea lumea şi începea să cânte, dar îi plăcea şi să inventeze cântece.

A făcut parte din corul bisericii, unde cânta la Denii şi la Prohod. 

La vârsta de 12-13 ani, Benone avea deja un repertoriu vast şi cunoştea şi cântecele unor artişti precum Ioana Radu, Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.

În 1956, la vârsta de 18 ani, a înregistrat la radio piesele: "Străina mamei, străină", "La Lenuţa sub cerdac" şi "În munţii Buzăului". 

"Nea Beni", aşa cum i se mai spunea, a cântat şi în faţa unor preşedinţi de stat, precum Hruşciov, Brejnev, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu şi alţii.

În 1999, începe o colaborare muzicală cu băieţii de la "Ro-Mania", având mare succes în muzica etno cu piesele "Radu mamii" şi "Crâşmăriţă din Buzău", precum şi cu editarea altor cântece precum: "Dulce-i vinul", "Lasă-mă să beau", "Hai să ciocnim, paharul plin".

A mai colaborat cu trupa K1, Etno, Ho-ra, Double D, Di Steffano, BabyKat. În 2002, artistul a scos pe piaţa muzicală albumul "Roata vieţii".

A fost primul cântăreţ de muzică populară al cărui videoclip a fost difuzat pe postul MTV.

Citește și: Horoscop 2022 Rac, Leu, Fecioară

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel