Dakar 2022. Echipajele româneşti, la cele mai bune clasări

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Facebook / Cheloo16hzoficial
Foto: Facebook / Cheloo16hzoficial

Cele două echipaje româneşti de la secţiunea auto au reuşit, în etapa de luni, cele mai bune clasări ale lor la actuala ediţie a Raliului raid Dakar 2022 şi ocupă şi cele mai bune poziţii de până acum în clasamentul general, scrie Agerpres. 

Echipajul Mihai Ban/Ştefan Cătălin Ion - Cheloo s-a clasat pe 58 în etapa a opta, desfăşurată între Al Dawadimi - Wadi Ad Dawasir, fiind cronometrat cu timpul de 07 h 26 min 15 sec pe 395 km, la 3 h 42 min 54 sec de învingător, suedezul Mattias Ekstroem (Audi).

Iacob Ilie Buhai Hotea şi Tudor Turdean s-au clasat pe 59, la 03 h 43 min 11 sec de Ekstroem.

La general, Ban/Ion ocupă locul 54, la 40 h 54 min 15 sec de liderul qatarian Nasser Al-Attiyah, în timp ce Buhai Hotea/Turdean se află pe 59, la 46 h 55 min 17 sec de lider.

Marţi se va desfăşura etapa a noua a cursei, în buclă la Wadi Ad Dawasir, pe 491 km, dintre care 287 km cronometraţi.

CITEȘTE ȘI: Raliul Dakar 2022. Autorităţile franceze au deschis o anchetă preliminară privind un posibil atac terorist

Parchetul naţional antiterorism din Franţa a anunţat deschiderea unei anchete preliminare marţi pentru "tentativă de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă", după explozia care a afectat un vehicul ocupat de un echipaj format din cinci francezi, la raliul Dakar 2022 care are loc în Arabia Saudită, scrie AFP, scrie Agerpres. 

Conform sursei, cercetările privind această explozie din data de 30 decembrie de la Jeddah, în care a fost rănit grav şoferul maşinii, sunt încredinţate Direcţiei Securităţii Interne (DGSI), a precizat procuratura într-un comunicat.

Conform L'Equipe, un dispozitiv exploziv, care ar fi putut fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez Philippe Boutron, pe 30 decembrie, în timp ce acesta se deplasa cu o maşină de asistenţă către zona unde erau efectuate verificările tehnice. Explozia, care l-a rănit pe şofer, ar fi produs şi o gaură de mari dimensiuni în podeaua maşinii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel