Dacă mănânci aceste alimente e semn că riști să faci demență

Ioan Valerian |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Experții în Alzheimer din Marea Britanie au îndemnat oamenii să fie atenți la semnele și simptomele care evidențiază alegerile alimentare.

Organizația Alzheimer's UK a spus că pacienții ar putea „pofti la alimente dulci, grase sau carbohidrați și să-și uite manierele la masă”.

Organizația de caritate a adăugat că persoanele cu demență „s-ar putea să nu mai știe când să se oprească să mănânce, să bea alcool sau să fumeze”, în timp ce pot să fie nepoliticoși sau insensibili la oamenii din jurul lor, acesta fiind un alt indicator cheie.

Cercetările sugerează că 7 modificări ar putea reduce riscul de demență

O nouă cercetare, publicată în jurnalul Neurology, sugerează că a mânca mai bine și a pierde în greutate se numără printre șapte obiceiuri legate de scăderea șanselor ca persoanele cu risc genetic de demență să dezvolte această afecțiune.

Studiul sugerează că alți factori care pot juca un rol în reducerea riscului sunt fumatul, menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, controlul colesterolului și reducerea zahărului din sânge.

Cercetătorii spun că descoperirile sunt o veste bună pentru cei care prezintă cel mai mare risc genetic de demență.

Cei șapte factori cardiovasculari și de sănătate a creierului sunt cunoscuți sub denumirea de Life’s Simple 7 a Asociației Americane de Inimă.

Studiul a analizat 8.823 de persoane cu ascendență europeană și 2.738 de persoane cu ascendență africană, care au fost urmărite timp de 30 de ani.

Dr. Rosa Sancho, șeful de cercetare la Alzheimer’s Research UK, a declarat: „Riscul de demență depinde de mulți factori. Unele, cum ar fi vârsta și structura noastră genetică, nu le putem schimba, în timp ce altele, precum dieta și exercițiile fizice, putem.”

„Acest studiu susține ideea că ceea ce este bun pentru inimă este și pentru creier – și că acest lucru este valabil chiar și pentru persoanele cu un risc genetic mai mare de demență, cel puțin pentru participanții de origine europeană.”

„Deși cercetătorii au monitorizat participanții pentru toate formele de demență, atunci când au grupat oamenii în funcție de riscul genetic, s-au concentrat doar pe genele care cresc riscul bolii Alzheimer, doar una dintre cauzele demenței.”

Demența este un termen umbrelă pentru un grup de sindromuri legate de pierderea memoriei. Oamenii devin adesea confuzi cu privire la diferența dintre boala Alzheimer și demență. Boala Alzheimer este un tip de demență și, împreună cu demența vasculară, constituie majoritatea cazurilor.

Omul de știință al Race Against Dementia, Dr. Cara Croft, spune că un nou tratament ar putea deveni disponibil în următorii 10 ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel