"Dacă familia nu era lângă mine, eu nu mai aveam speranță". Româncă bolnavă de cancer, salvată de medicii din Italia

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Andrea Piacquadio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Andrea Piacquadio)

O poveste cu final fericit şi plină de speranţă este cea a unei tinere mame românce în vârstă de 31 de ani, care a fost diagnosticată în urmă cu 8 luni cu cancer la ficat cu metastaze în ganglionii limfatici.

Mihaela a suferit un transplant de ficat la Clinica Ismett din Palermo şi consideră că medicii italieni i-au redat şansa la o nouă viaţă. Anul trecut s-a îmbolnăvit de Covid-19 şi după câteva zile a început să aibă dureri puternice de stomac. După investigaţiile medicale necesare i s-a adus la cunoştinţă că avea cancer la ficat.

Un diagnostic crunt pentru o tânără mămică, o veste care i-a întristat pe toţi membrii familiei sale. Dar se pare că familia Tudorache nu este chiar atât de uşor de învins pentru că Mihaela, ajutată de soţul său şi de mama soacră a reuşit să-şi recâştige şansa la viaţă.

Soacra Mihaelei este cadru medical în Italia şi a ajutat-o pe nora sa să se interneze într-un spital din Milano. Au urmat tratamente lungi, care doar îi prelungeau viaţa pentru că adevărata salvare i-o oferea numai un transplant de ficat.

În acest sens, a fost acceptată la un spital din Turcia, dar costurile depăşeau posibilităţile sale economice şi a fost nevoită să mai aştepte. Şansa a venit din partea Clinicii Ismett din Palermo care a avut la un moment dat un donator compatibil pentru Mihaela.

"Am fost sunată pe 17 ianuarie, la o oră foarte târzie, de la spital şi m-au întrebat dacă pot ajunge în câteva ore la Palermo pentru transplant, deoarece aveau donator compatibil cu mine. Din nefericire, nu am reuşit să ajung în acele ore indicate de medici, dar am ajuns pe 18 ianuarie. În aceeaşi seară, am fost sunată din nou, pentru că s-a găsit un alt donator compatibil cu mine. Am ajuns la spital, mi-au făcut analize toată noaptea, iar la 8:30 m-au băgat în sala de operaţii", a explicat Mihaela Todireanu scrie Rador, citând rotalianul.com.

"Dacă familia nu era lângă mine, eu nu mai aveam speranţă"

Operaţia de transplant a durat 13 ore, iar mămica româncă se va întoarce în curând acasă, la fetiţa ei. Ea a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în aceste luni chinuitoare:

"Dacă familia nu era lângă mine, eu nu mai aveam speranţa, nu mai credeam în nimeni şi în nimic. Ei au luptat pentru mine. Ei sunt eroii mei. În special, soţul meu, care e la fel de tânăr şi, dacă ar fi vrut, îşi putea reface viaţa, dar a rămas lângă mine şi m-a însoţit oriunde, iar pentru asta îi mulţumesc şi vreau să ştie cât de mult îl iubesc.

La fel şi soacra mea, care m-a ajutat enorm şi căreia îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Le mulţumesc şi tuturor persoanelor care s-au implicat în cazul meu, care m-au ajutat cu o rugăciune, cu o vorbă bună, cu bani sau cu un share€. Dacă nu erau ei, eu nu mai eram acum", a mai spus tânăra.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel