Dacă faci aceste 10 lucruri, nu te vei mulțumi niciodată cu mai puțin decât meriți

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Dacă faci aceste 10 lucruri, nu te vei mulțumi niciodată cu mai puțin decât meriți / Photo by Pavel Danilyuk
Dacă faci aceste 10 lucruri, nu te vei mulțumi niciodată cu mai puțin decât meriți / Photo by Pavel Danilyuk

Uneori ne mulțumim cu mai puțin decât merităm în relații din cauza problemelor de stimă de sine sau a nesiguranței - și uneori, nici măcar nu ne dăm seama că ne mulțumim.

Dar dacă se pare că te afli într-o relație nu prea bună după o relație nu prea bună, ar putea fi un semn că preferi să fii cu cineva - oricine - decât să fii singură (ceea ce nu este bine!).

În relațiile sănătoase, nu veți simți niciodată că vă compromiteți valorile sau valoarea. Sigur, poate că nu îți sunt îndeplinite toate speranțele și așteptările, dar, în cea mai mare parte, nevoile tale sunt satisfăcute în alte moduri.

1. Așteptați mai mult pentru a obține mai mult  
"Din păcate, primim ceea ce acceptăm de la ceilalți. Dacă schimbăm ceea ce ne dorim, vom obține ceea ce ne dorim", explică Dr. Saudia L. Twine, terapeut matrimonial și familial. Spuneți-vă că este în regulă să vă doriți mai mult pentru că meritați mai mult!

2. Stabiliți limite mai stricte
Dacă un partener îți rănește stima de sine, atunci chiar trebuie să fii asertivă cu privire la ceea ce este și ceea ce nu este în regulă. Nu te mulțumi cu asta, niciodată, spune mediumul profesionist Michal Naisteter. "De acolo, fii atentă la schimbările pe care le fac sau nu le fac. La sfârșitul zilei, ar trebui să fii acceptată și apreciată".

3. Nu mai căutați scuze
Fiți atenți la raționalizările pe care le faceți. "Dacă pui întotdeauna nevoile partenerului tău înaintea nevoilor tale și lași să treacă toate comportamentele rele, probabil că nu ești cel mai bun om al tău cu acea persoană", spune Naisteter. Nu vă mulțumiți cu comportamentul rău al partenerului dvs. Toată lumea trebuie să fie trasă la răspundere.

4. Dăruirea
Relațiile sunt despre fiecare persoană care dă 100%. "Dacă recunoști că ești singurul care dăruiește, atunci acesta este un semn că investiția ta nu este onorată și ar putea fi nevoie să fie dată cuiva care va aprecia efortul față de angajamentul tău", spune Twine.

5. Cere o comunicare de calitate
Acceptarea de mesaje text vagi și niciun apel telefonic nu va încuraja intimitatea și nu va face nimic pentru a vă îmbunătăți viața amoroasă.

"Contactul în persoană sau prin telefon este singura modalitate de a încuraja o conexiune afectuoasă. Este nevoie de indicii în persoană și de tonul vocii cuiva pentru a discerne nuanțele în cazul comunicării", explică Sheri Heller, psihoterapeut.

6. Asigurați-vă că vorbele și acțiunile lor se aliniază
Știi că te-ai mulțumit cu mai puțin în viața ta amoroasă dacă ai acceptat că partenerul tău nu face ceea ce spune că va face. "Integritatea înseamnă să fii direct, fără agende ascunse. Pentru ca o fundație de încredere să se dezvolte, cuvintele trebuie să se potrivească cu comportamentul. Orice altceva te va face să te îndoiești de intenții, iar permiterea acestui comportament îți va eroda stima de sine", explică Heller.

7. Enumerați calitățile partenerului dvs.
"Luați-vă ceva timp pentru a le împărți în categorii - este ceva care se îmbunătățește sau se înrăutățește în timp?" sugerează Naisteter. Aceasta poate fi și ca o listă de argumente pro și contra, în decizia de a rămâne cu persoana respectivă. Dacă dezavantajele depășesc avantajele, nu vă mulțumiți! Mergeți mai departe.

8. Practicați iubirea de sine
"Dacă nu ești capabil să te iubești profund, îți va fi greu să accepți dragostea altcuiva, care este unul dintre motivele pentru care ajungem în relații nesănătoase în primul rând", spune antrenorul de întâlniri, Stacy Karyn.

"Asigură-te că te iubești ca o nebună înainte de a te arunca pe piața burlacilor."

9. Ascultă-ți prietenii
Prietenii au tendința de a fi brutal de sinceri atunci când vine vorba de relații, mai ales când dragostea este în fazele de început, notează Karyn. "Cere-le prietenilor tăi părerea sinceră despre alegerea actuală a partenerului tău și reflectează serios asupra ei înainte de a continua pe această cale."

10. Notați-vă elementele ne-negociabile
Scrieți-le dacă trebuie. "Acestea sunt punctele tale personale de ruptură în toate relațiile", spune expertul în relații și autorul cărții Secrets of Happy Couples, Kim Olver. "Când unul dintre ele este încălcat, pune capăt relației".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel