Cutremure succesive în Rusia şi Grecia

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Directorul INFP a făcut un anunț cu privire la descoperirile făcute de seismologi în urma cutremurelor de seara trecută
Directorul INFP a făcut un anunț cu privire la descoperirile făcute de seismologi în urma cutremurelor de seara trecută

Trei cutremure cu magnitudini moderate au fost înregistrate într-o singură zi în Rusia. Un seism important s-a produs şi în Grecia.

Trei cutremue au fost înregistrate, într-o singură zi, în Rusia. Primul seism, cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, a fost raportat la 150 de kilometri sud-vest de insulele Kuril, în jurul orei 19:00. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 75 de kilometri.

Al doilea seism a fost înregistrat două ore mai târziu, la 95 kilometri sud-est de orașul rusesc Vilyuchinsk. Cutremurul a avut o magnitudine de 4,4 grade și a fost înregistrat la o adâncime de 60 de kilometri.

Al treilea cutremur a avut magnitudinea de 4,2 grade, epicentrul fiind raportat în insulele Kuril, la o adâncime de 72 de kilometri, conform earthquake.usgs.gov.

Cutremure în Grecia. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a zguduit, miercuri seară, o parte din sudul Greciei.

Cutremurul de 5,1 grade a avut loc la miezul nopții, la o adâncime de aproximativ 120 kilometri, conform earthquake.usgs.gov.

Epicentrul seismului înregistrat noaptea trecută a fost raportat la aproximativ 19 kilometri sud de insula grecească Astypálaia.

Un cutremur cu magnitudinea 7,1, revizuită de la 7,3 s-a produs la 24 aprilie 2023 în regiunea Insulelor Kermadec, în apropiere de Noua Zeelandă, la o adâncime de 10 kilometri, a anunţat Institutul american de seismologie (USGS). Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a anunţat că riscul de tsunami provocat de cutremurul din regiunea Insulelor Kermadec a trecut.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel