Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami /Photo by Ray Bilcliff
Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami /Photo by Ray Bilcliff

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a lovit, joi dimineață, Insulele Kermadec din Noua Zeelandă, potrivit United States Geological Survey.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a avertizat că un tsunami este posibil în zona aflată la o distanță de 300 km de epicentru. În prezent, nu există informații cu privire la posibile victime sau pagube.

Au fost emise avertismente de tsunami pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km de arcul insular subtropical din sudul Pacificului, notează agenția de știri Baha, potrivit RTV.

Sistemul american de alertă pentru tsunami a emis o avertizare la scurt timp după puternicul seism, care, potrivit US Geological Survey, au avut loc la o adâncime de 10 km.

Noua Zeelandă, Australia și Filipine nu au fost expuse riscului unui eventual tsunami, potrivit oficialilor, iar avertizarea a fost ulterior ridicată în totalitate.

Insulele Kermadec se află la nord-est de Auckland, în Noua Zeelandă, și măsoară aproximativ 13 mile pătrate. Grupul de insule vulcanice este zguduit frecvent de cutremure, notează Daily Star.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel