Cumpărături pentru masa de Paști. Atenție! Nu întotdeauna ce este ieftin este bun sau proaspăt

Ema Apostu | Dată: 15 apr 2023, 10:04 | Categorie: Social
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gustavo Fring)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gustavo Fring)

Protecţia consumatorilor revine cu recomandări către cei care fac ultimele cumpărături pentru masa de Paşte

Oamenii ar trebui să achiziţioneze produse alimentare numai din spaţii autorizate, unde marfa expusă este verificată, iar carnea comercializată să aibă ştampila de control. Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Giurgiu atrag atenţia că preţul prea mic trebuie să fie un semnal de alarmă.

Carnea de miel, ouăle, cozonacul sau pasca, toate se află pe listele românilor în această perioadă. Vor să nu le lipsească nimic de pe masa de Paşte, aşa că mulţi sunt pe ultima sută de metri cu cumpărăturile, însă trebuie să fie foarte atenţi de unde cumpără alimentele.

Nu întotdeauna ce este ieftin este bun sau proaspăt. Inspectorii sanitar-veterinari au făcut deja controale şi au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare în pieţele agro-alimentare, magazine şi abatoare, iar aceste măsuri au fost dispuse pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Insă, inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Giurgiu spun că oamenii trebuie să fie atenţi la ce cumpără, dar mai ales să nu achiziţioneze produse specifice din spaţii improvizate sau de pe marginea drumului, iar pentru ca sărbătorile pascale să nu se încheie la spital, specialiştii ne recomandă să achiziţionăm toate produsele specifice din locuri autorizate, scrie Rador.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience