Cum va fi vremea în România în minivacanța de Rusalii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Photo by Johannes Plenio
Photo by Johannes Plenio

Meteorologii au emis avertizări cod roșu, cod portocaliu și cod galben pentru mai multe zone din Europa. Între timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis și prognoza pentru minivacanța de Rusalii.

Un ciclon mediteranean a cuprins zona Italiei. Meteorologii au emis o avertizare cod roșu de ploi abundente și furtuni pentru Regiunea Veneto, unde se anunță cantități de apă ce vor depăși 100 litri/mp. 

O avertizare cod portocaliu de ploi a fost emisă și pentru sudul Germaniei, dar și pentru zona Italiei.  

Mai mult decât atât, Franța, Elveția, Belgia, Olanda și Croația sunt, în acest moment, sub o avertizare cod galben de ploi și vijelii.  

Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioadă ce va cuprinde și minivacanța de Rusalii.  

Prognoza meteo pentru săptămâna 8– 15 mai  

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, dar și deficitar în regiunile nordice și local în cele centrale și sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai 

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Citește și: Meteorologul Alina Șerban: ”Se încălzește!”

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 mai 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, au precizat meteorologii. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel