Cum trebuia să se numească, de fapt, "Bohemian Rhapsody". Ce titlu a dat Freddie Mercury inițial

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Captura Foto: Youtube @Freddie Mercury Solo
Captura Foto: Youtube @Freddie Mercury Solo

Au fost făcute dezvăluiri despre celebra piesă "Bohemian Rhapsody". Cum ar fi trebui să se numească, de fapt, și care au fost primele idei de versuri ale lui Freddie Mercury.

"Bohemian Rhapsody" este una dintre cele mai cunoscute piese. Probabil că nu există niciun om, tânăr sau bătrân, care să nu fi auzit de această piesă.

Ei bine, se pre că Freddie Mercury ar fi vrut să dea un alt titlu piesei trupei Queen.

Descoperirea a fost făcută în urma apariției unui manuscris de 15 pagini, publicat de CNN, cu versuri, linii vocale și armonii scrise de mână de cântăreț în timp ce își compunea hitul din 1975.

Aproape de partea de sus a unei pagini introductive, Freddie Mercury pare să fi tăiat cuvântul "Mongolian" înainte de a-l înlocui cu celebrul de acum "Bohemian". Prima lui idee a fost ca piesa să se numească "Mongolian Rhapsody".

Versurile provizorii dezvăluie și alte idei care se pare că au fost abandonate sau reelaborate, inclusiv versuri alternative precum: "Time for good-byes now, is this reality".

În altă parte, o versiune nefamiliară a versului care începe cu "Mama, tocmai am omorât un om", se citește în schimb "Mama, a început un război: trebuie să plec în seara asta".

O altă pagină prezintă o înșiruire dezordonată de cuvinte și fraze, dintre care unele au continuat să apară în cântecul final, inclusiv "Galileo", "Bismillah" și "Fandango", în timp ce altele, precum "Matador" și "Belladona", nu au apărut.

Însemnările pierdute de mult timp au fost scrise cu pix negru și albastru pe paginile unui calendar produs în 1974 de o companie aeriană, British Midland Airways, acum dispărută.

Queen a înregistrat "Bohemian Rhapsody" în anul următor. Acesta a devenit un hit al trupei, ajungând pe primul loc în topurile din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, țara natală a lui Freddie Mercury, unde s-a vândut în peste 2,6 milioane de exemplare și rămâne al treilea cel mai bine vândut single din toate timpurile.

Manuscrisul se numără printre cele aproximativ 1.500 de obiecte personale ale cântărețului care vor fi scoase la licitație la casa Sotheby's din Londra. Se așteaptă ca acesta să ajungă la o sumă cuprinsă între 800.000 și 1,2 milioane de lire sterline (995.000 și 1,5 milioane de dolari) atunci când va fi scos la vânzare în septembrie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel