Cum te poți salva singur dacă te îneci cu mâncare

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Dacă, din nefericire, se întâmplă să te îneci cu mâncare când nu e nimeni lângă tine care să te ajute, iată ce poți face pentru a nu se ajunge la o tragedie!

Înecul cu mâncare poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă, însă există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a încerca să te salvezi singur în situația în care nu ai pe nimeni alături care să te ajute, potrivit tenethealth.com:

Păstrează-ți calmul: Este esențial să încerci să rămâi calm și să nu te panichezi. Panica poate agrava situația și îți poate limita capacitatea de a acționa eficient.

Tusește intens: Dacă simți că te-ai înecat, încearcă să tusești cât mai puternic. Tusea intensă poate ajuta la eliminarea corpului străin din căile respiratorii.

Folosește metoda Heimlich: Dacă nu poți tuși și simți că te sufoci, încearcă să apeși cu putere abdomenul în zona superioară, sub coaste, cu mâinile încrucișate. Aceasta este metoda Heimlich, care poate ajuta la expulzarea obstrucției din căile respiratorii.

Cere ajutor: Dacă ești singur și nu poți să elimini corpul străin, încearcă să chemi ajutoare cât mai rapid posibil. Poți folosi un dispozitiv de apel de urgență, să strigi după ajutor sau să suni la serviciile de urgență.

Învăță tehnici de prim ajutor: Este recomandat să participi la cursuri de prim ajutor pentru a învăța tehnici adecvate de intervenție în caz de înec sau alte situații de urgență.

Este important să încerci să nu mănânci prea repede sau să înghitți bucăți mari de alimente. De asemenea, trebuie să fii atent la mărimea și consistența alimentelor consumate, mai ales în cazul copiilor mici și a persoanelor în vârstă. Jeleurile și deserturile gumate sunt cele mai periculoase.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel