Cum sprijină Putin familiile din Rusia. Le oferă o dată la cinci ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cum sprijină Putin familiile din Rusia. Le oferă o dată la cinci ani / Photo by Vlada Karpovich
Cum sprijină Putin familiile din Rusia. Le oferă o dată la cinci ani / Photo by Vlada Karpovich

Familiile din Rusia ar urma să primească o dată la cinci ani echivalentul a câte 450 de euro pentru fiecare soț, doar pentru ca aceștia să rămână căsătoriți, potrivit unui proiect de lege.

Deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului rus, pregătesc un proiect de lege care prevede ca o dată la cinci ani, fiecare soţ al unui cuplu să primească câte 20.000 de ruble (în total, peste 450 de euro), condiţia fiind să fie căsătoriţi de cel puţin 20 de ani, relatează NewsMaker, care citează TASS, potrivit News.

Vicepreşedintele grupului parlamentar liberal-democrat Iaroslav Nilov, care se numără printre iniţiatorii legii, a spus că „este necesară sprijinirea instituţiei familiei”.

„Dacă oamenii sunt căsătoriţi de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a menţionat deputatul.

Potrivit lui Nilov, grupul parlamentar liberal-democrat vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului, controversatul Vladimir Jirinovski, „a cărui primă şi singură căsnicie a durat multe decenii”, în ciuda dificultăţilor.

Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022 la 75 de ani, după ce a făcut Covid. După cum a precizat pentru TASS serviciul de presă al LDPR, proiectul de lege este planificat să fie trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârşitul actualei sesiuni de primăvară a Dumei de Stat.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel